„Australia, avem o problemă! Cangurii tăi dau peste cap sistemul nostru de rulare autonomă.” Asta le-au transmis suedezii de la Volvo celor de la Antipozi. Prototipurile Volvo care se conduc singure nu pot detecta cangurii, pentru că țopăitul acestora este, pur și simplu, prea mult pentru sistemele producătorului suedez.
La ora actuală, Sistemul de Detectare a Animalelor Mari dezvoltat de Volvo poate identifica și poate evita căprioare și elani, dar testele preliminare dovedesc o slăbiciune a sistemului când vine vorba de canguri și de modul lor unic de a se deplasa.
Managerul Volvo Australia Kevin McCann a declarat că această descoperire face parte din procedura de dezvoltare și testare a tehnologiei de rulare autonomă și că, atunci când modelele autonome Volvo vor ajunge pe piață, în 2020, acest lucru nu va mai reprezenta o problemă.
“Orice altă companie care ar lucra la acest concept autonom ar avea exact aceeași problemă pe parcursul procesului de dezvoltare”, spune acesta. “I-am adus pe inginerii noștri tocmai în Australia pentru a aduna mai multe date privitoare la modul de deplasare al acestor animale, pentru ca, în viitorul apropiat, computerele instalate pe mașini să-l poată înțelege.”
Deocamdată, sistemul, care ia ca punct de referință pământul, vede că, atunci când cangurul este în săritură, este mult mai departe decât este în realitate. La ora actuală, în Australia, cangurii provoacă 90% dintre accidentele în care sunt implicate animale.