CUPRA Born – It is a men’s world

CUPRA Born

Și ce bine este când stai la volanul unei mașini parcă special desenată pentru filmele cu urmăriri dar porți fustă și stilettos! Dacă ești blondă este bonus. Spun asta pentru că am fost privită ca un animal exotic atunci când am condus CUPRA Born și m-am simțit ca agenta 007 în prima sută de metri, după fiecare semafor.

De fiecare data când porneam de pe loc, o conduceam de parcă aș fi furat-o. Și, deși eu sunt o fată tare cuminte de fel, mă simteam ca un super erou grăbit să salveze lumea atunci când mă țintuia în scaun, chiar și pentru câteva secunde. Unde mai pui faptul că această experiență este extrem de ușor de accesat! Pe volan ai un buton cu sigla Cupra care, odată apăsat te pune exact în rolul de super erou. Direcția se întărește și ajungi la 100 km/h în mai puține secunde decât dacă ai spune CUPRA Born, mai precis în 7. Cred că de aici vine și sentimentul de agentă 007.

CUPRA LEAN

Recunosc că, la început, mi-a fost teamă că nu am unde adăpa cei 204 cai electrici, dar m-am liniștit repede când am gasit la 5 minute de casă o stație de încărcare de 150 kW unde am alimentat de la 30 la 80% în cca 20 de minute, timp în care am răsfoit revistele colegilor din grup ca să mai aflu care sunt ultimele noutăți din piață. Nici prețurile de încărcare nu au fost la fel de piperate ca atunci când aș fi condus o mașină cu aceleași performanțe sportive dar cu motor convențional, așa că mi-au ramas bani și pentru perechea de balerini pe care îi așteptam la reducere.

CUPRA Born – It is a men’s world

Deși am condus-o aproape o săptămână, nu am avut timp să o scot la o plimbare mai lungă, dar sunt sigură că face față cu brio atât unui drum la munte, cât și la mare. Varianta de echipare cu baterie de 82 kW are autonomie declarată (WLTP) de 540 km și reală de 450 km, suficientă pentru confortul tău psihic. Deci n-o să te temi să nu rămâi în drum, la mâna platformei care să te ducă la priza de curent. Că, sinceră să fiu, ăsta este singurul meu stres pe care îl am cu jucăriile electrice pe 4 roți. Oricum, frumusețea la Born stă tocmai în reprizele de viteză despre care am vorbit mai devreme, de care te bucuri pe perioade scurte dar extrem de intense!

Dacă nu te cucerește sportivitatea ei, ceea ce te asigur că nu se poate întampla, atunci nu te poate lăsa rece designul. CUPRA Born este desenată și construită cu mare atenție la detalii. Are forma aerodinamică și linii foarte precis trase, iar interiorul m-a impresionat la propriu, chiar dacă este minimalist. Totul exprimă eleganță și bun gust, într-o tentă sportivă de mare clasă. Sigla Cupra proiectată pe asfalt cu rol de lumină de însoțire atunci când părăsești mașina îți dă sentimentul ca ai condus un batmobil, așa că sentimentul de erou care salvează lumea se manifestă în formă continuată.

Sistemul de infotainment de la bord este un alt element care m-a impresionat. Este foarte precis, prompt și afișează toate informațiile de care ai nevoie.

Am 25 de experiență în industria auto, am lucrat cu peste 10 mărci și am condus zeci de modele dar parcă niciunul nu a fost atât de intuitiv cum este Born. Este un “măr” al lumii auto din orice perspectivă o privești – ispită și usurință de utilizare.

Imagini preluate de pe www.autoexpert.ro

Adaugati comentariu