Suedezii au anunțat că noul Volvo XC40 va juca rol principal în viitoarea producție a seriei Tomb Raider, fiind mașina curajoasei Lara Croft.

Constructorul nordic a realizat și o configurație specială care poartă denumirea Lara Croft, pentru fanii care vor să comande o mașină identică cu aceea care apare în film. Este vorba despre un Volvo XC40 de culoare albă, cu linie de echipare R-Design.

Noul SUV compact de la Volvo ar trebui să-I provoace la duel pe rivalii premium BMW X2 și Mercedes GLA. Sub capota mașinii se află un motor de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 250 CP și un cuplu de 350 Nm, expediate către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte.

“Suntem foarte entuziasmați că Volvo XC40 își face debutul pe marile ecrane cu Tomb Raider”, spune Bob Jacobs, Vicepreședinte al diviziei de Marketing și Comunicare. “Ceea ce ne place la acest film este personajul Lara Croft: este curajos, surprinzător și, întotdeauna pregătit pentru aventură, exact ca Volvo XC40.”

Tomb Raider va ajunge în cinematografe pe 16 martie.