Volkswagen T-Cross – Primele detalii oficiale despre cel mai mic SUV de la Volkswagen

Volkswagen T-Cross (3)

Volkswagen T-Cross a ieșit la teste cu un camuflaj inedit. Constructorul german a ales în premieră “haine” colorate pentru cel mai mic SUV al său, ca să dea de înțeles că viitorul model este unul pentru clienții tineri.

T-Cross, menit, așa cum spun cei de la Volkswagen, să atragă atenția, va fi disponibil cu nu mai puțin de douăsprezece nuanțe exterioare, dar, ca și în cazul fratelui mai mare T-Roc, cu posibilitatea alegerii a două culori.

Volkswagen T-Cross (8)

“Era important pentru noi să creăm o mașină care să atragă privirile în trafic”, spune șeful diviziei de Design de la Volkswagen, Klaus Bischoff. “Atunci când desenezi un SUV, trebuie să-l faci să arate capabil să facă față oricărui drum de pe planetă. Trebuie să fie independent, masculin, puternic. Așa este și T-Cross.”

Micul independent se află în teste în Bavaria. Inginerii Volkswagen l-au pus la treabă pe suprafețe grele ca pietriș, vaduri de râu, drumuri de munte, în zona lacului Starnberg.

Volkswagen T-Cross (4)

Camuflajul permite observarea unei grile robuste și a unor pasaje ale roților proeminente, care fac loc jantelor de 18 inci. Cu o lungime de 4,10 metri, T-Cross va oferi, promit nemții, un spațiu decent, o poziție înaltă la volan și vizibilitate superioară. Ca și la rivalul Captur, bancheta din spate poate glisa spre față cu până la 15 centimetri (10 centimetri în cazul modelului de la Renault). Volumul portbagajului va fi de la 455 de litri la 1.281 de litri cu bancheta rabatată. Pentru transportarea obiectelor lungi, scaunul pasagerului din dreapta se poate plia, de asemenea.

Cu cel de-al cincilea SUV al său după T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace și Touareg, Volkswagen își extinde familia de SUV-uri cu modelul care se dorește a fi “cool” și practic. “I am more” (“Sunt mai mult”) este motto-ul care va însoți micul SUV în momentul lansării sale programate pentru această toamnă, la doi ani după ce germanii au prezentat conceptul cu același nume.

Volkswagen T-Cross (5)

Nemții promit că mașina nu va costa mai mult ca altele din clasa sa, dar va oferi mai mult, pentru că va fi digital și conectat. La bord, se vor regăsi un instrumentar digital și un ecran tactil de 8 inci, dar și patru porturi USB, sistem de încărcare wireless pentru smartphone și un sistem de sonorizare Beats cu subwoofer. Numeroase sisteme de asistență îi vor asigura statutul de una dintre cele mai sigure mașini din segment.

Adaugati comentariu