Mașini la nunta regală – Un Rolls-Royce Phantom și un Jaguar electric pentru Meghan și prințul Harry

Jaguar E-Type nunta regală (4)

Ce rochie simplă! Și nu a purtat bijuterii opulente. Nici gene false nu a avut. S-au epuizat resursele de discuție despre ținuta miresei Meghan Markle? În regulă, putem să trecem la mașinile de la nunta regală.

Noua Ducesă de Sussex a ajuns la Saint Georghe Chapel, la bordul unui Rolls-Royce Phantom IV din 1950, care îi aparține Reginei Elisabeta a II-a, încă din perioada în care era de vârsta lui Meghan. Este primul Rolls-Royce al tinerei Elisabeta și al Prințului Philip, dar nu are doar valoare sentimentală.

Rolls-Royce Phantom IV nunta regală

Phantom IV, cu motor de 5.7 litri și opt cilindri, este doar una dintre cele optsprezece mașini pe care constructorul britanic le-a constuit în perioada 1950 – 1956. Toate cele optsprezece au fost realizate pentru cei aleși de proprietarii companiei. Doar membrii familiei regale și alți șefi de stat au primit șansa de a conduce capodopera pe roți.

Kate Middleton fusese ultima care călătorise la bordul mașinii retro, în 2011, în drumul său spre Westminster Abbey, în ziua nunții cu Prințul William.

Rolls-Royce Phantom IV nunta regală (7)

La ora actuală, se cunoaște soarta a doar șaisprezece dintre cele optsprezece modele construite. Alte cincisprezece sunt în proprietatea unor muzee sau fac parte din colecții private.

În ziua nunții, trei Range Rover Vogue, transportând membrii ai Serviciilor Secrete Britanice, ai Gărzii Regale și polițiști, au urmat Rolls-Royce-ul în care s-a aflat Meghan Markle.

Rolls-Royce Phantom IV nunta regală (5)

După ceremonia de la Capela Sfântului George și după ce mireasa s-a schimbat într-o altă rochie simplă, creație Stella McCartney, mirii au călătorit către Frogmore House, unde avea loc petrecerea cu peste 250 de invitați, la bordul unui Jaguar E-Type Concept Zero, un automobil retro din 1968 convertit în mașină cu propulsie electrică.

Jaguar E-Type nunta regală (5)

Familia Regală a închiriat roadster-ul, cu o valoare de 350.000 de lire sterline, chiar de la Jaguar și l-au personalizat cu plăcuțe de înmatriculare speciale, pe care a fost scrisă data nunții lui Meghan cu Prințul Harry (E190518).

Surprinzător, roadster-ul E-Type are volanul pe partea dreaptă, o aluzie la originile americane ale miresei.

Chiar dacă are jumătate de secol, Jagur-ul mirilor poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 5.5 secunde, grație motorului de 220 kW.

Mai mult decât mașina, a atras privirile diamantul de pe inelarul Ducesei de Sussex, o bijuterie care i-a aparținut Prințesei Diana.

Jaguar E-Type nunta regală (4)

Regina a călătorit în ziua nunții regale pe bancheta din spate a unui Bentley primit în dar de la constructorul britanic cu ocazia Jubileului de Aur, în 2002. Mașina are la bază un Bentley Arnage R, dar a fost modificat pentru a oferi mai mult spațiu, atât în lungime, cât și înălțime. Limuzina este pusă în mișcare de un motor V8 de 6.75 de litri, este blindată și beneficiază de rezervor de oxigen pentru a face față atacurilor armate sau chimice. Doar două astfel de automobile au fost construite, ambele pentru Regina Angliei.

nunta regală Bentley regină

Adaugati comentariu