Uber a creat un oraș fals pentru a-și testa mașinile autonome

Uber

Gigantul Uber a construit un întreg oraș fals, în care își poate testa tehnologia de rulare autonomă. Orașul imaginar este localizat în Pittsburgh și este denumit Almono. Șosele și autostrăzi complicate, mașini false și pietoni care apar de nicăieri, toate au fost concepute pentru a testa cu rigurozitate soft-ul Uber.

Almono se întinde pe 1.000 de metri pătrați de-a lungul râului Monongahela. Uber intenționează să-și extindă orașul la 1200 de metri pătrați.

Compania folosește și pietoni care iau mașinile prin surprindere, pentru a testa sistemul dezvoltat și în condiții extreme, în care timpul de reacție este foarte redus. Containere montate unul peste altul simulează construcții, obturând vizibilitatea camerelor montate pe mașini. Uber susține că vehiculele lor sunt implicate în scenarii mult mai complexe decât cele pe care le-ar întâmpina pe drumurile publice.

Uber 2

“Avem obstacole și manechine care se mișcă și traversează strada la distanță milimetrică de mașină. Avem mașini care apar de nicăieri. Simulăm toate acestea la un nivel mult mai complicat decât cee ace se poate întâmpla pe drumurile publice zi de zi,” spune unul dintre proiectanții tehnologiei de rulare autonomă Uber.

Orașul improvizat în Pittsburgh va fi utilizat și de alte companii dezvoltatoare de tehnologii de rulare autonomă.

Sistemul implementat de Uber este, la ora actuală, deficitar. În luna decembrie a anului trecut, o cameră de supraveghere a surprins un vehicul al companiei ignorând culoarea roșie a semaforului și intrând în intersecție. “A fost eroare umană”, a justificat Uber incidentul. În luna martie, o mașină a companiei a fost lovită de un alt vehicul și s-a răsturnat, punând la îndoială modul în care sistemul autonom reacționează în astfel de situații. Autoritățile au absolvit Uber de orice vină în ambele situații.

Adaugati comentariu