Așa arată noul Audi Q8 – Mașina potrivită la timpul SUV-urilor

Audi Q8 (7)

Audi a programat prezentarea oficială a noului Audi Q8 pentru ziua de mâine, la Shenzen, în China. Dar imaginile cu viitorul SUV al nemților au apărut deja pe internet, publicate în premieră de un site portughez, Observador.pt.

Fotografiile arată că modelul de serie este fidel liniilor conceptului prezentat anul trecut de producător, făcându-l pe Q8 să arate semnificativ mai sportiv ca fratele Q7.

Partea frontală este dominată de grila masivă cu lamele cromate verticale și cadru gri contrastant. Două prize mari de aer și faruri LED înguste flanchează grila. Capota masivă prezintă nervuri care îi confirmă natura sportivă.

Audi Q8 (1)

Din profil, Q8 arată atletic grație acoperișului plonjat și montantului spate puternic înclinat. Pavilionul este compact, iar din primele fotografii, se pare că geamurile nu au rame, o caracteristică tipică modelelor coupe.

În partea posterioară, Q8 a primit un eleron discret care continuă linia acoperișului și o bară spate diferită față de ce am văzut până acum la SUV-urile constructorului din Ingolstadt. Stopurile LED sunt conectate printr-o bandă luminoasă, tipică modelelor noi de la Audi, și un sistem dublu de evacuare.

Audi Q8 (4)

La interior, continuă imaginea dinamică promovată de exterior, cu o cabină ultra-tehnologoizată, așa cum am văzut deja la noile A8, A7 și A6. Q8 vine cu instrumentar de bord complet digital, dar și cu un al treilea ecran pentru controlul climatizării și alte funcții. Șoferul primește un volan cu partea inferioară aplatizată, care îi pune la dispoziție cele mai utile comenzi.

Materiale prețioase ca pielea și Alcantara îmbracă scaunele, iar accentele metalizate confirmă atmosfera elegantă de la bord. Finisaje în piano black apar în primele fotografii cu noua mașină de la Audi.

Audi Q8 (11)

Pasagerii din spate vor avea parte de spațiu generos atât pentru genunchi, cât și la cap, în ciuda faptului că noul crossover vine cu acoperiș plonjat.

Portbagajul ar trebui să pună la dispoziția ocupanților un volum de 605 litri, care poate fi extins la 1.755 litri odată cu plierea banchetei.

Audi Q8 (12)

Sub capotă, se vor regăsi motoare pe benzină și diesel, dar Audi Q8 va fi disponibil și în versiune mild-hybrid. În momentul lansării, SUV-ul va veni cu motor V6 de 3 litri pe benzină cu 335 CP, dar șii cu două unități de 3.0 TDI, în două versiuni de putere, cu 230, respectiv 280 CP.

Audi Q8 va ajunge în showroom-uri în această toamnă.

Adaugati comentariu