Americanii au decis: modelele Mazda sunt cele mai sigure mașini!

Mazda CX-5

Siguranța este unul dintre cele mai importante criterii atunci când alegem o mașină, pe lângă preț, costuri de întreținere, valoare de revânzare, confort și design. Și se pare că Mazda a dat lovitura! IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) a decis că modelel Mazda sunt cele mai sigure mașini care există, la ora actuală, pe piață!

Decizia vine în urma testării, de către forul american, și acordării certificarea Top Safety Pick+ pentu toate modelele produse de japonezi. Niponii se laudă că Mazda este singurul producător auto din lume care a primit această certificare pentru întreaga gamă: Mazda3 (sedan și hatchback), Mazda6, CX-3, CX-5 și CX-9. Mazda MX-5 nu este pe listă pentru că IIHS nu testează mașini sport de clasă mică. Cu reputația sa imaculată în domeniul siguranței, nici chiar Volvo nu a reușit să obțină certificarea cu semnul “+” pentru noile modele S90 și XC90. V90, cu șanse mari, urmează să fie testat.

CX-5 este cel mai recent model care a obținut Top Safety Pick+ în ultimii cinci ani la rând. SUV-ul este oferit standard cu sistem de frânare automată și faruri LED, dar sistemul de evitare a coliziunii la viteze mari și fază lungă adaptivă sunt dotări opționale.

 

Adaugati comentariu