Cum este posibil așa ceva? Credeți că este vorba despre vreo acțiune dedicată protejării mediului? Nicidecum. Este vorba despre Veneția, acolo unde nu există multe mașini pentru că nu sunt drumuri care să permită acest lucru. Veneția este un oraș fermecător, iar strălucirea lui este dată de faptul că este diferită față de ceea ce trăim noi. Oamenii se deplasează fie cu gondola, fie cu vaporașele, fie merg pe jos pe podurile care leagă numeroasele insule. Cum arată un astfel de oraș în care nu se aud claxoane și nici nu vezi coloane interminabile de mașini? Timpul curge la fel, diferența este dată de oameni.
„Populația Veneției depășește 270.000 de locuitori și atrage anual milioane de turiști din toate colțurile lumii. Orașul este împărțit în șase părți, numite sestiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule si 354 poduri. Piața San Marco poate fi considerată „centrul centrului” orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal (Palazzo Ducale) și campanila bazilicii. Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine. Alte monumente venețiene sunt: Arsenalul (Arsenale di Venezia), Bazilica Santa Maria della Salute și Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari.”
Dacă acum totuși putem număra mașinile din Veneția, în urmă cu ani buni nu exista nicio mașină. Atunci, un locuitor sătul, probabil de deplasarea cu gondola și-a construit prima mașină plutitoare, o replică a unui Ferrari F50. Sursa: Wikipedia
Urmăriți-l pe Livio De Marchi cum face valuri cu Ferrari-ul său bun de pus în muzeu:
Sursa video: Youtube
Sursa foto reprezentativa: InfoTravel Italia