Procurorul General al Bulgariei a pus ochii pe mașinile de lux. Vezi ce vrea să facă!

Procurorul General al Bulgariei a pus ochii pe mașinile de lux. Dar nu așa cum vă închipuiți. Autoritățile bulgare au ordonat verificarea originii banilor folosiţi pentru achiziţionarea vehiculelor şi proprietăţilor de lux.  Scopul acestei măsuri este acela de a determina dacă fondurile au fost obţinute în urma unor fraude, informează site-ul postului France 24.

Astfel, toate ce 435 de vehicule de lux, Ferrari, Maybach, Bentley, Lamborghini și Rolls-Royce care circulă în Bulgaria vor fi verificate pentru a determina sursa banilor. „Scopul verificărilor este de a determina originea banilor pentru cumpărarea acestor vehicule şi dacă provin din fraude fiscale sau spălări de bani”, a declarat Rumyana Arnaudova, purtătoarea de cuvânt a Procurorului General al Bulgariei.

Nici cei care au achiziționat proprietăți de lux nu vor scăpa necontrolați. Aceștia trebuie să justifice originea banilor, mai ales că procurorii suspectează că printre proprietari se află și persoane anchetate pentru diverse infracțiuni.

Curiozități despre Bulgaria

  • Bulgaria este a 14-a țară ca mărime din Europa;
  • Rețeaua națională de drumuri are o lungime totală de 40.231 km şi are şi 6.238 km de cale ferată. Există legături feroviare cu România, Grecia și Serbia, iar trenurile express deservesc legături directe cu Kiev, Minsk, Moscova și Sankt Petersburg. Sofia și Plovdiv sunt principalele centre de transport aerian, în vreme ce Varna și Burgas sunt principalele porturi maritime;
  • Are cele mai scăzute impozite pe venit pentru persoane și pentru firme din Uniunea Europeană;
  • Este ţara este cel mai mare producător din lume de uleiuri și esențe pentru parfumuri, cum ar fi uleiul de levănțică și cel de trandafir;
  • Țara are 42 de insule pe Dunăre şi 5 insule în Marea Neagră;
  • Cele mai bine dezvoltate sectoare ale economiei sunt industria grea, ingineria energetică, agricultura și turismul;
  • Țara este al patrulea producător de aur din Europa și al șaselea producător de cărbune. Aproape toate produsele de export ale Bulgariei sunt produse industriale, cum ar fi produsele din petrol ($2,24 miliarde), cupru ($1,59 miliarde), medicamente ($493 milioane) și echipament militar ($358 milioane).

sursa Mediafax, Wikipedia, sursa foto

Adaugati comentariu