Și-a construit propria rachetă pentru a arăta că Pământul este plat

Un bărbat din California plănuia să zboare cu racheta pe care chiar el a construit-o pentru a arăta lumii întregi că Pământul este plat. Întreaga operațiune avea să aibă loc deasupra orașului Amboy din California. Cascadorul Mike Hughes, 61 de ani, plănuia să zboare pe 26 noiembrie cu racheta personală la 548 de metri deasupra Pământului la viteza de 800 km/h, însă lucrurile nu au mers conform planurilor.

Hughes acuză că unii ofciali i-au stricat planurile, drept pentru care va schimba locul și data la care se va lansa cu propria rachetă, lansarea urmând să aibă loc zilele următoare. „Durează trei zile să mă pregătesc!” a spus el pentru Washington Post. Bărbatul de 61 de ani nu este la prima cascadorie. Acum trei ani s-a rănit grav din cauza unei aterizări eșuate.

Tot ce putem spune este că Hughes este un bărbat curajos și ambițios. Indiferent dacă va putea sau nu să se lanseze, un lucru este clar: omul nu se lasă! În ciuda numeroaselor probleme tehnice, Hughes nu este un inginer nepriceput. În 2002 a stabilit un record mondial și a construit câteva rachete, chiar dacă multe dintre ele au fost cu rezultate mixte. Prima racheta a construit-o în anul 2014, cursa terminându-se cât de poate de prost. Racheta a luat foc, iar Hughes a avut nevoie de 2 săptămâni pentru a se pune din nou pe picioare.

Sursa washingtonpost.com

 

Adaugati comentariu