Aceasta este cea mai aglomerată trecere de pietoni din lume

Districtul Shibuya din Tokyo (Japonia) este locul pe care orice turist aflat în Japonia trebuie să îl viziteze. Acesta este cel mai popular district din Tokyo în ceea ce privește cumpărăturile și distracția.

Dacă un japonez vrea să se distreze în weekend, Shibuya este locul în care merge. Dacă o domnișoară vrea să își îmbunatățească garderoba, merge tot în Shibuya. Atunci când apare un nou film, japonezii preferă cinematografele din Shibuya. Shibuya este ca un oraș în oraș, fiind foarte popular în special în rândul tinerilor.

Pentru că este centrul distracției și al noutății, acesta bate recordul la numărul pietonilor care traversează în același timp de pe un trotuar pe altul. Numărul acestora ajunge la aproximativ 2500, iar timpul alocat pentru aceștia este de 1 minut. Intersecția devine un adevărat furnicar atunci când culoarea semaforului pentru pietoni se schimbă în verde.  În Japonia se află cea mai mare zonă urbană din lume.

„Cei care au urmărit filmul “Hachiko”,povestea unui câine loial stăpânului său, știu că locul unde Hachi l-a așteptat pe stăpânul său, după ce acesta murise, timp de 10 ani zi de zi, a fost gara Shibuya. În memoria acestui câine, care a existat cu adevărat, japonezii au ridicat un monument care îl simbolizează pe Hachi. În piața mare a stației de tren Shibuya tronează statuia lui Hachiko, unul dintre cele mai populare locuri de întîlnire din Shibuya.”

Japonia este o țară insulară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană.

Câteva curiozități despre Japonia

  • Suprafața Japoniei este de 377.780 km2.
  • Japonia are o populație de aproximativ 125 milioane de locuitori.
  • Densitatea populației 323.000 locuitori/km2.
  • Capitala și cel mai mare oraș din Japonia este Tokyo 11.718.720 locuitori.
  • Limba oficială este japoneza.
  • Produse exportate:fier și otel, piese de mașini electrice, autovehicule, nave, produse textile, produse chimice.

Sursa: GoTravel

Adaugati comentariu