Coming soon: baby on board

Sarcina este o perioadă deosebit de frumoasă pe care o experimentează viitoarele mămici, o perioadă plină de emoții, unele mai puternice decât altele. Acesta este și momentul în care viața se schimbă, obiceiurile se schimbă, iar activitățile pe care nu demult le făceai fără vreun efort, acum le privești altfel. Acesta este momentul în care nu te mai pui pe primul loc. Există cineva în burtică care va schimba sensul vieții tale pentru totdeauna.

Mașina a devenit indispensabilă, iar o viitoare mămică este foarte activă, mai ales că are atâtea de făcut, într-un timp atât de scurt. Până la ce stadiu al sarcinii poate șofa? Este centura obligatorie în cazul unei sarcini avansate? Stările de amețeală îi pun în pericol atunci când este la volan? Haideți să aflăm împreună răspunsurile.

O femeie însărcinată poate conduce pe întreg parcursul sarcinii, Desigur, acesta trebuie să fie foarte atentă la starea ei de sănătate fizică și psihică. Primele luni de sarcină vin cu amețeli și stări de rău, așa că viitoarele mămici trebuie să fie prudente și să nu plece cu mașina decât atunci când pericolul a trecut. Coming soon: baby on board

Este recomandat să poarte centura de siguranță, dar amplasată corect, astfel încât să nu afecteze fătului pe parcursul călătoriei. Aceasta trebuie să fie o centură clasică de prindere în trei puncte care este concepută special pentru a opri aruncarea pasagerului din mașină în cazul unui impact puternic. Centura de umăr va prelua greutatea cea mai mare a impactului, deci nu trebuie să își facă griji pentru fătul din burtică. Trebuie să aibă grijă să pună centura orizontală sub burtă, montată peste pelvis și osul pubian și peste șolduri. La fel, să se asigure că centura de umăr este poziționată corect, între sâni și într-o parte a burții, nu peste burtă. Dacă aceasta vine peste burtă, să o ajusteze din reglajele laterale. Legal,  femeile însărcinate sunt exceptate de la purtarea centurii, însă centura vă poate proteja de multe pericole.

Sfaturi utile pentru viitoarele mămici, care își doresc să șofeze pe tot parcursul sarcinii:

          Asigurați-vă că starea de sănătate vă permite acest lucru;

          Primele luni de sarcină vă pot provoca stări de rău, așa că gândiți-vă de două ori înainte de a urca la volan;

          Evitați călătoriile lungi, dar dacă nu puteți amâna, faceți pauze dese;

          Evitați să conduceți singură în ultimul trimestru de sarcină;

          Purtați încălțăminte comodă;

          Nu dezactivați airbagul.

Coming soon: baby on board

 

Sursa: Suntmamica.ro

Adaugati comentariu