Protejează-ți mașina de caniculă

Se anunță temperaturi din ce în ce mai mari, iar în această perioadă este esențial să iei măsuri de siguranță atât pentru tine, cât și pentru mașina ta, mai ales dacă ai multe drumuri de făcut.  Apa, ochelarii de soare, crema de protecție solară și hainele lejere sunt indispensabile în zilele caniculare. Pentru a-ți proteja mașina există câteva soluții la îndemână pe care le poți aplica cu încredere, pentru a te bucura de confort chiar și în zilele caniculare:

  1. Verifică instalația de aer condiționat. Dacă mașina nu este dotată cu aer condiționat, evită deplasările lungi în mijlocul zilei. Este de preferat să pleci fie dimineața, fie seara, când temperaturile sunt un pic mai scăzute.
  2. Parchează la umbră.
  3. Dacă nu ai un loc de parcare la umbră, folosește parasolarul. Este destul de eficient pentru că împiedică razele soareleui să pătrundă în habitaclu.
  4. Optează pentru folii solare. Acestea nu influențează cu absolut nimic vizibilitatea șoferului, dar protejează mașina de razele soarelui.
  5. Scaunele îmbrăcate în piele trebuie protejate prin folosirea unui tratament special. De asemenea, și volanul are de suferit dacă nu este protejat corespunzător.
  6. Protejează vopseaua mașinii folosind o ceară specială sau chiar autocolant. Soarele puternic poate decolora în timp vopseaua și poate duce chiar la fisuri și crăpături.
  7. Atenție la ștergătoare. Cauciucul acestora se poate deteriora destul de ușor, mai ales dacă mașina este lăsată mult timp în soare.
  8. Verifică presiunea din roți. Aceasta crește când temperaturile sunt ridicate.
  9. Schimbă uleiul cu unul care are o vâscozitate mai mare pentru a rezista căldurii excesive.
  10. Poți opta pentru o prelată de bună calitate. Aceasta va proteja mașina de soare, frunze, ploaie, murdaria provocată de păsări etc.

Voi cum vă protejați mașina?

 

Adaugati comentariu