Cum să ai o atitudine pozitivă în trafic?

Se întâmplă să plecați vesele de acasă și să vă indispuneți pe drum? Un trafic aglomerat și uneori tensionat vă stresează?

Iată câteva sfaturi pentru a vă relaxa pe drumul către și dinspre serviciu și pentru a avea o atitudine pozitivă la volan:

  1. Mentineți constant zâmbetul. S-a demonstrat că acest banal gest are menirea de a elibera serotonina, hormonul fericirii, responsabil de buna noastră dispoziție.Conform Sănătate și stare de bine.ro, un zâmbet are următoarele efecte asupra noastră:
  • Zâmbetul reduce supărarea
  • Zâmbetul te face mai atractivă
  • Zâmbetul te poate face să arăți mai tânară
  • Zâmbetul te face mai fericită
  • Zâmbetul te ajută să lași o primă impresie bună
  • Zâmbetul stimulează productivitatea
  • Zâmbetul îți dă mai multă încredere în tine
  • Zâmbetul este bun pentru ten
  • Zâmbetul poate reduce stresul
  • Zâmbetul te face sa fii de neuitat
  1. Nu bagați în seamă toate micile incidente. Da, știm, s-a întâmplat să se oprească motorul. Nu este motiv întemeiat să vă enervați. Tratați acest incident cu mult calm, chiar dacă cel din spate dă semne clare că nu are multă răbdare. Aprindeți avariile în semn că-i mulțumiți și continuați-vă drumul. Vă veți simți mult mai bine.
  2. Ascultați muzică. Muzica are efect terapeutic asupra noastră și ne ajută să ne relaxăm. Conexiunile între neuroni se fac mult mai repede atunci când suntem relaxați și bine dispuși.
  3. Starea de bine trebuie să fie starea voastră generală. Înainte de a pleca cu mașina, luați micul dejun și acordați-va un moment de răsfăț cu o cafea bună. Drumul va fi mult mai ușor.
  4. Nu-i lăsați pe ceilalți participanți la trafic să vă indispună. Am văzut cu toții gesturile pe care le fac unii șoferi, strategiile lor de intimidare și claxoanele disperate. Păstrați-vă calmul și atitudinea pozitivă.
  5. Căutați mesaje care să vă motiveze în ziua respectivă. Există anumite mantre care acționează asupra subconștientului nostru, dacă le repetăm în mod constant. Repetați că vreți să vă simțiți bine și exact așa vă veți simți.
  6. Mașina este un lucru personal pe care îl puteți personaliza așa cum doriți. Dacă vă plac husele cu blăniță, atunci nu ezitați să vă creați mediul prielic stării dumneavoastră de bine.
  7. Păstrați în mașină un schimb de haine pentru orice eventualitate. S-a întâmplat să vărsați cafea pe dumneavoastră din cauza gropilor sau chiar din cauza frânei bruște pe care ați pus-o? Dacă aveți un schimb de haine la îndemană veți trece cât ați clipi peste această situație neplăcută.
  8. Păstrati telefonul la îndemână. Se întâmplă să sune telefonul și nu-l găsiți printre toate lucrurile din geantă? Ei bine, dacă îl aveți la îndemână, nu veți fi nevoite să vă enervați căutându-l.240_F_68115358_8YeaHha3wWilUneJPSnAbqjb90z4isTg
  9. Ați sesizat că mașina face un zgomot ciudat? Faceți-vă timp și mergeți la un service autorizat. Mai bine preveniți orice problemă, decât să treceți prin situații deloc plăcute.
  10. Pătrați întotdeauna o umbrelă în mațină. Nu se știe niciodată unde găsiți locuri de parcare. Uneori este nevoie să mergrți pe jos câteva minute bune, iar daca se întâmplă să plouă, nu riscați să vi se strice cofura pentru care v-ați pregătit atât.
  11. Dezinfectantul de mâini. Dacă nu aveți apă la îndemână, ce faceți? Noi femeile știm cât este de important să avem mâinile curate. Fără discuții!
  12. Șervețele demachiante. Tocmai ați constat că rimelul s-a întins ..în cea mai nepotrivită zi. Ei bine, în această situație este foarte bine să aveți șervețele demachiante. Veți rezolva problema în 2 secunde, fără gesturi disperate și inutile cu mâna.
  13. Pantofi de schimb. Uneori pantofii cu toc pot incomoda la condus. Asigurați-vă că aveți o pereche de pantofi comozi care vă permit să acționați pedalele.
  14. Mirosul unei mașini este dat de aproximativ 50 de agenți volatili. Folosiți un parfum de mașină care să vă binedispună întreaga zi.
  15. Actele mașinii la îndemână. Dacă se întâmplă să fiți oprite de vreun agent de poliție, este bine să dați dovadă de responsabilitate maximă. Este neplăcut să cauți (și să nu găsești) actele mașinii.
  16. O gustare dulce. S-a demonstrat că ciocolata are un efect terapeutic deosebit asupra noastră. Dacă simțiși că deveniți tensionate, un pătrățel de ciocolată vă poate reda buna dispoziție. Potrivit sfatul medicului.roefectele pozitive ale ciocolatei asupra organismului sunt puse pe seama flavonoizilor pe care îi conține, antioxidanți care protejează celulele organismului împotriva radicalilor liberi.”
  17. Evitați zonele foarte agomerate. Încercați să plecați un pic mai devreme sau un pic mai târziu pentru a evita orele cu trafic aglomerat. De asemenea, dacă variantele de mai sus nu vă ajută deloc, optați pentru traseele ocolitoare. Până la urmă, tot acolo ajungeți, nu?
  18. Iarna nu uitați de echipamentele necesare.
  19. Întotdeauana să aveți la îndemană numărul de telefon al serviciului tractări auto.

Sursa foto

 

Adaugati comentariu