Din istoria industriei auto. Știați că …?

 1. Prima mașină datează de acum 130 de ani, Patent MotorWagen, construită de Karl Benz.
 2. Știti cum s-a format cuvântul automobil? Prin alăturarea a două cuvinte simple, primul “auto” care face referire la sine”, iar cel de-al doilea, “mobile”, care face referire la mișcare.
 3. Știați că sloganul Audi este „Vorsprung durch Technik”, adică „Progres prin tehnologie”? Acesta este utilizat încă din 1970 de Audi în toate proiectele și campaniile de construire și promovare ale imaginii brand-ului.
 4. Culorile alb și albastru de pe logo-ul BMW nu au fost alese întâmplător. Acestea sunt culorile naționale ale statului Bavaria și sunt folosite în sigla oficială a mărcii BMW din 1913.
 5. La data de 20 august 1968 a fost livrat primul autoturism Dacia 1100
 6. Știați că proverbul „Eșecul nu înseamnă decât oportunitatea de a începe din nou, de data asta mai inteligent aparține lui Henry Ford, cel care a pus bazele mărcii Ford?
 7. Acronimul „SEAT” provine de la Sociedad Española de Automóviles de Turismo.
 8. Fiat a ajutat marca SEAT să se lanseze, iar VW sa evite falimentul.
 9. Scaunele din automobilele Mercedes-Benz sunt considerate a fi cele mai confortabile. De ce? Acestea sunt proiectate cu ajutorul specialiștilor în ortopedie. Astfel, oferă sprijinul ideal necesar pentru genunchi, rinichi și spate.
 10. Primul produs original Honda distribuit pe piața a fost Honda A-Type. Dacă vă întrebați cum arată, ei bine, prima Honda a fost o …motocicletă.
 11. Hyundai are în jur de 50.000 de angajați în toată lumea și venituri anuale de peste 20 miliarde de dolari.
 12. Skoda este un producător ceh de automobile, cu vechime, unul din primii 4 din lume.
 13. Nissan este unul dintre cei mai rentabili producătorii de automobile din lume.
 14. Primul Renault a fost vândut pe 24 decembrie 1898, când tatal lui Louis Renault și-a plimbat un prieten cu modelul Voiturette 1CV. Prietenul lui Renault a fost atât de impresionat de modul în care funcționa mașina, incat l-a cumpărat pe loc.
 15. Unul dintre creatorii companiei Volkswagen a fost chiar Adolf Hitler.
 16. Peugeot este principalul sponsor al echipei de fotbal Sochaux din Franța. Clubul de fotbal a fost fondat chiar de un membru din familia Peugeot.
 17. Kia este cel mai vechi producător corean de mașini.
 18. Modelul Mazda MX-5 este cel mai popular Roadster din lume.
 19. Femeile sunt inventive. Știati că ștergătoarele pe care noi le folosim acum au fost inventate de o femeie, pe numele ei, Mary Anderson (1905)?
 20. V-ați gândit vreodată că cel mai reciclat produs din lume este autovehiculul?
 21. Dacă v-ați întrebat vreodată câte componente are o mașină, ei bine, numărul lor ajunge la aproximativ 30.000
 22. Care este cea mai lungă etapă în producerea unei mașini? Nu o să vă vină să credeți, dar procesul de vopsire este de 10 ore, în condițiile în care asamblarea unei mașini cu totul durează aproximativ 25 de ore.
 23. Anul 1929 este anul în care a apărut radioul de mașină.

 

Adaugati comentariu