Permisul de conducere a devenit o necesitate, astfel că, din ce în ce mai mulți tineri, imediat după ce împlinesc vârsta de 18 ani, se pregătesc de viața de șoferi. Începutul poate fi un pic greuț, dar totul ține de încredere și exercițiu.
Mai jos, câteva sfaturi de care este bine să țineți cont, mai ales în primele luni de la obținerea permisului.
- Mergeți pe prima bandă a carosabilului. Mergeți încet și fiți atenți la pietoni, bicicliști, autobuze.
- Respectați viteza legală. Un lucru este sigur: veți ajunge în același loc, un pic mai târziu, dar în siguranță. Asta este tot ce contează.
- Respectați semnele de circulație și asigurați-vă foarte bine înainte de orice manevră.
- Semnalizați din timp. Este foarte important să semnalizați din timp pentru ca ceilalți șoferi să știe care sunt intențiile dumneavoastră.
- Când sunteți la volan trebuie să conduceți și să fiți atenți la ce se întâmplă în trafic. Vorbitul la telefon sau alte activități care vă distrag atenția sunt interzise.
- Fiți atenți să nu vi se oprească motorul în intersecții sau la semafoare. Șoferii din spatele dumneavoastră vor începe să claxoneze pentru a vă grăbi. În condiții de stres și presiune, cei mai mulți dintre șoferii începători se panichează. Fiți relaxați și așteptați culoarea verde a semaforului.
- Atenție mare la parcare. Aveți grijă să nu blocați vreo mașină. Semnalizați și uitați-vă bine în toate direcțiile înainte de a ieși din parcare.
- Păstrați semnele de începător timp de 1 an. Este foarte important pentru dumneavoastră, dar și pentru ceilalți șoferi. Aceștia vor da dovadă de mai multă răbdare și înțelegere în cazul unor mici greșeli în trafic. Până la urmă toți am fost începători, nu?
- Păstrați distanța față de mașina din față, în orice condiții.
- Nu executați manevre de care nu sunteți siguri.
Conduceți prudent, luați parte la un trafic civilizat și bucurați-vă de satisfacțiile pe care vi le oferă mașina dumneavoastră.