Scăpați de teama de a conduce într-un oraș necunoscut

În drumurile dumneavoastră spre serviciu, casă, cumpărături, școală, piață etc, v-ați familiarizat cu semnele de circulație sau cu lipsa lor, cu aglomerația de la orele de vârf, cu șoferii nervoși de dimineață și cu cei obosiți seara, oarecum știți cum să vă purtați în aceste cazuri și ce decizii să luați.

Ce faceți dacă trebuie să conduceți într-un oraș pe care nu-l cunoașteți și pe care nu puteți să-l anticipați? Da, semnele sunt același peste tot, dar comportamentul șoferilor, nu!

Iată câteva sfaturi de care ar fi bine să țineți cont dacă vreți să călătoriți într-un oraș necunoscut

  1. Informați-vă temeinic înainte de a pleca la drum. Vă va ajuta foarte mult să știți care sunt cele mai aglomerate rute, cele mai proaste drumuri, orele cu trafic, străzile blocate, în refacere etc.
  2. Odihniți-vă suficient înainte de a pleca. Un somn odihnitor vă va ajuta să conduceți relaxat și să fiți prudenți.
  3. Înarmați-vă cu răbdare. Particularitățile traficului sunt diferite de la zonă la zonă. Este bine să nu vă enervați dacă unele manevre făcute de ceilalți șoferi sunt stângace sau chiar făcute cu încetinitorul. Fiecare are ritmul lui.
  4. Folosiți un GPS. Vă poate scoate din multe încurcături.
  5. Dacă nu este neapărat necesar, nu parcurgeți distanțe mari într-o singură zi. Acordați-vă pentru odihnă, astfel încât să puteți fi tot timpul atenți.
  6. Încercați să identificați modul de conducere al celorlalți șoferi. Cu cât sunteți mai maleabili, cu atât vă adaptați mai ușor condițiilor grele de drum.
  7. Fiți atenți la echipajele de Poliție. O monitorizare atentă a traficului poate însemna șoferi indisciplinați.
  8. Circulați regulamentar.

 

 

 

Adaugati comentariu