Top 5 motive pentru care să nu lași copiii singuri în mașină

pericole copiii in mașină

Durează uneori un sfert de oră să găsești un loc de parcare pentru a te opri un minut la bancomat sau tot cam atât la un magazin pentru a cumpăra ceva. Ce faci în această situație? Îl lași pe cel mic în mașină?

E adevărat, durează mai mult dacă cel mic merge cu tine. Ai un cărucior de scos din portbagaj, un sistem de purtare de reglat sau, pur și simplu, când merge pe jos, micuțul tău este greu de convins să meargă în direcția dorită de tine. Cu el, orice durează mai mult. Tentația de a-l lăsa în mașină pentru o durată scurtă e mare. Dar e în siguranță acolo?

Iată 5 motive pentru care e bine să nu lași copilul în mașină:

  1. Se poate asfixia. O mașină cu geamurile închise și motorul oprit, chiar dacă afară nu sunt temperaturi caniculare, este un pericol pentru cei aflați la bord. O vizită estimată la 5 minute la hypermarket se poate prelungi neprevăzut. În tot acest timp, mașina ta se transformă într-o saună veritabilă.
  2. Un alt vehicul poate lovi oricând mașina în care se află copilul tău. Sunt mulți șoferi neatenți, care circulă cu viteză chiar și în parcări. Pericolul crește cu atât mai mult cu cât acesta este în afara scaunului auto sau fără centura de siguranță cuplată. Un astfel de impact poate produce vătămări grave sau poate chiar fi fatal.pericole copiii in mașină
  3. Mișcarea mai utilă ca tableta. Ce alternative ai să-l ții ocupat cât timp tu îți faci treaba în afara mașinii? Îl lași să joace jocuri pe tabletă pe bancheta din spate? Îi dai telefonul să urmărească desene animate? Întotdeauna, mișcarea va fi mai utilă.
  4. Ești mai liniștit când e lângă tine și nu-l scapi din ochi. “Oare ce face în mașină?”, “O fi adormit?”, “Dacă iese din mașină și pleacă și se rătăcește?” Ca să scapi de toate aceste scenarii pe care inevitabil pe construiești în gând, mai bine îl iei cu tine.
  5. Poate apăsa pe vreun buton. Copiii sunt curioși și pentru ei, orice buton aflat la bord e considerat o jucărie. Este ok dacă doar umblă la volumul radioului. Dar dacă umblă la frâna de mână? Dacă scoate mașina din viteză? Ești pregătit să-ți asumi o astfel de întâmplare?Citește și:
    Gestul care i-a salvat copiii. Mașina a fost făcută zob!

Adaugati comentariu