Top 5 greșeli elementare pe care le faci atunci când conduci repede

greșeli conduci repede

Cu toții ne grăbim. Timpul nostru este limitat. Matematica demonstrează că dacă mergem cu 10-15 km/h mai rapid, nu vom ajunge decât cu 2-3 minute mai devreme la birou. Așa că are rost să riscăm? Decidem după ce eliminăm greșelile!

Nu anticipezi drumul

Mergi prea repede și nu ai timp să vezi indicatoarele care îți anunță virajul sau chiar trecerea la nivel cu calea ferată? Este semn că trebuie să reduci viteza. Curba te-a luat prin surprindere și era să ieși în decor ca piloții de Formula 1? Dacă tot mergi repede, rămâi concentrat.

Dai muzica prea tare

Studiile demonstrează că timpul de reacție se reduce la volan, atunci când muzica îți bubuie în mașină. Încearcă să nu conduci în ritmul melodiei pe care o asculți. În plus, volumul tare al muzicii maschează sunete pe care e bine să le auzi: motorul, claxoanele sau prezența altor mașini în jurul tău.

Poziția incorectă la volan

Ajungi bine la toate pedalele? Cu brațul întins, ajungi cu încheietura mâinii la ora 12 pe volan? Vezi bine în toate oglinzile? Orice greșeală de poziționare îți poate reduce vizibilitatea și viteza de reacție.

Tai virajele fără să vezi ce vine din sens opus

Nu poți știi niciodată ce este dincolo de viraj. Poate că ești în siguranță dacă vine un biciclist. Dar dacă vine un camion? Alege trasa exterioară, nu cea interioară, atunci când negociezi o curbă.

Nu te asiguri

Te grăbești, mergi ca un Schumacher al șoselelor și ai impresia că tot drumul este al tău. Chiar dacă vrei să calci mai tare pedala de accelerație, încearcă să respecți indicatoarele rutiere privind regulile de prioritate. Cei care circulă pe drumul cu prioritate s-ar putea să nu te vadă când ieși de pe străduțe adiacente.

Adaugati comentariu