Reguli mai stricte în 2018 pentru șoferii cu boli de inimă! Pot rămâne fără permis!

Boli fără permis

Pentru cei care suferă de boli grave este mai greu sau imposibil de acum să obțină un permis de conducere. Pe lista afecțiunilor care interzic urcarea la volan se află insufciența cardiac severă, dar și situațiile în care cel care își dorește să fie conducător auto are implantate dispozitive cardiace. Și cei care suferă de diabet vor primi mai greu permisul.

Afecțiunile cardiace reprezintă un pericol serios pentru siguranța rutieră, este concluzia specialiștilor consultați de Ministerul Sănătății, pentru că o criză la volan îi poate aduce în imposibilitatea de a mai controla automobilul.

De anul acesta, lista afecțiunilor care interzic obținerea unui permis de conducere este mai lungă. Pe listă se regăsesc boli ca insuficiența cardiacă și anevrismul aortic, aceste afecțiuni ducând la respingerea dosarului pentru obținerea carnetului sau pentru prelungirea valabilității acestuia. Mai nou, cei care au implantate dispozitive cardiace cum ar fi defibriliatoarele sau stimulatoarele nu mai au șanse să conducă.

Sunt de acum reguli mai stricte și pentru cei care suferă de diabet. Aceștia vor fi obligați să treacă vizita medicală o dată la cinci ani, spre deosebire de șoferii sănătoși care trebuie să treacă pe la cabinetele medicale o dată la zece ani. Specialistul care efectuează controlul medical este responsabil pentru permiterea sau interzicerea accesului pacientului său la volanul mașinii.

Și epilepsia este o afecțiune care îngreunează obținerea sau prelungirea validității permisului. Nu mai departe de săptămâna trecută, la Suceava, un conducător auto a fost victima unei crize de epilepsie în timp ce se afla la volan. Acesta a pierdut controlul mașinii și a avariat grav șase mașini și a rănit cinci persoane. Medicii care îl aveau sub supraveghere nu informaseră autoritățile referitor la afecțiunea șoferului.

Adaugati comentariu