Presa engleză vorbește despre accidentul de la Suceava, în care un bărbat care a făcut o criză de epilepsie a lovit nu mai puțin de 5 automobile aflate la semafor. Piciorul șoferului rămăsese blocat pe pedala de accelerație. Cinci persoane au suferit răni ușoare, dar au fost internate pentru investigații.

Accidentul a avut loc înainte de Revelion. Șoferul în vârstă de 22 de ani, aflat la volanul unui BMW Seria 5, a suferit o criză de epilepsie. Aflat în incapacitatea de a controla mașina, acesta a provocat o coliziune în lanț, lovind din spate unul dintre vehiculele aflate în fața sa la semafor. Filmarea apărută de curând arată exact momentul accidentelor.

LISTA AFECȚIUNILOR CARE BLOCHEAZĂ OBȚINEREA SAU ÎNNOIREA PERMISULUI AUTO

Șoferul a fost dus în cele din urmă la spital și se află acum sub investigație. Autoritățile române îl cercetează pentru vătămare corporală din culpă. Acesta avea un permis reînnoit în Marea Britanie și conducea o mașină cu volanul pe dreapta, înmatriculată în Anglia. Așa că ancheta implică și autoritățile britanice, care i-au dat verde să urce la volan.

În 2016, în Brăila, un șofer care suferea de epilepsie a ucis cinci persoane care așteptau în stația de autobuz. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare și obligat de instanță să plătească daune în valoare de 780.000 de euro familiilor victimelor.

Sursă foto: Știri Suceava.