Sute de șoferi au rămas fără permis, deși nu au condus!

permis de conducere

Sute de șoferi au rămas fără permis, deși nici măcar nu au urcat la volan în ziua în care au fost penalizați de poliția rutieră. S-a întâmplat în Germania.

Nu mai puțin de 254 de persoane din Munchen vor fi de acum pietoni. Acestea au rămas fără permis deși nu au comis nicio contravenție la volanul unei mașini. Sancțiunea li s-a aplicat pentru că poliția rutieră i-a surprins deplasându-se cu trotinete electrice, deși consumaseră alcool.

Poate că pare o măsură extremă, dar Germania consideră trotinetele electrice drept vehicule motorizate, ceea ce înseamnă că aceia care le folosesc trebuie să respecte exact aceleași reglementări ca și șoferii de autovehicule.

Academia Lime – Campanie pentru responsabilitatea în trafic

Articolul de lege a intrat în vigoare din iunie, dar mulți posesori de permis nu îl cunoșteau. 254 de premise suspendate reprezintă chiar mai mult de 6% din numărul de 4.000 de permise ridicate annual în Munchen din cauza conducerii sub influența alcoolului, a medicației care afectează abilitatea de a conduce sau a drogurilor.

În funcție de cantitatea de alcool consumată, cei prinși în fapt vor rămâne pietoni pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și cinci ani. Sancțiunea include și trei puncte de penalizare. Amenda minimă pentru deplasarea cu trotineta electrică sub influența alcoolului este de 1.500 de euro, dacă analizele arată o alcoolemie de peste 0,5 mg alcool/l sânge.

Adaugati comentariu