Unde parcăm când nu avem unde să parcăm?

Începând cu săptămâna aceasta, bucureștenii își pot lăsa mașinile peste noapte în parcările centrelor comerciale din sectorul 6. Este o soluție salvatoare pentru cei care locuiesc în zonă. În Constanța însă, cei care și-au lăsat autoturismele în parcarea subterană a unui mall din centru au fost anunțați că nu vor mai avea acces decât în intervalul orar de funcționare a centrului comercial. Dar unde parcăm atunci când nu avem unde să parcăm?
Unde parcăm - stație de autobuz

Toate străzile din București au, zilele acestea, o bandă în minus. Prima bandă de rulare este, invariabil, acoperită de munți de zăpadă. La fel și multe dintre locurile de parcare. În orașele în care nu avem unde să lăsăm mașinile nici când nu avem cod galben de ninsoare, există totuși soluții încât să nu ajungem pe rețelele de socializare ca șoferul care a parcat în stația (desființată) de autobuz.

Locul de parcare plătit din fața blocului. Dacă aveți norocul să aveți un loc de parcare plătit la ADP, asta nu înseamnă că îl veți găsi liber când vă întoarceți cu mașina de la serviciu. Nu ridicați ștergătoarele și nu blocați mașina respectivă. Puteți suna, în schimb, la poliție. Șoferul curajos va primi un avertisment, dacă se află la prima abatere. Dacă recidivează, se poate alege cu o amendă de 300 de lei.

Parcările din centru. Cele mai multe, sunt deszăpezite rapid, chiar și după căderile masive de zăpadă, iar tariful pentru o oră de parcare este de 1,5 RON. Evident, dacă nu ai altă soluție, nu costă o avere dacă lași mașina acolo timp de 9 ore, cât ești la birou.

Pe avarii, dar nu în mijlocul drumului. Nu va fi o tragedie dacă lași mașina câteva minute în banda întâi, cu avariile pornite, dacă vrei să plătești rata la bancă. Dar dacă ai de gând să-ți vizitezi prietenii pe care nu i-ai mai văzut de 7 ani și blochezi pentru asta vreo 2-3 mașini, poate n-ar fi bine să uiți de automobilul cu care ai venit.

Îți faci singur loc. Dacă ai condiția fizică potrivită, dacă ai o lopată în portbagaj și un loc înzăpezit, în jumătate de oră (dacă suntem optimiști) sau în două ore (dacă suntem pesimiști), vei avea unde să lași mașina. Dacă vă așteptați ca autoritățile să ridice munții de zăpadă, mai bine așteptați primăvara!

Pe trotuar. Legea permite parcarea pe trotuar, dacă rămâne la dispoziția pietonilor un spațiu de cel puțin un metru. Administratorul drumului public, cu avizul poliției rutiere, oprirea sau staționarea vehiculelor pe anumite sectoare de trotuar, marcate și semnalizate corespunzător.

 

Sursă foto: voceata.net

 

Adaugati comentariu