Cum iti poti proteja masina in parcare

Nu sunt rare situatiile neplacute in care lasi masina intr-o parcare, sperand ca e in siguranta, si o gasesti zgariata sau lovita, fara ca cineva sa fi lasat un numar de telefon sau o carte de vizita, asa cum ar fi de bun-simt. Chiar daca ai asigurare CASCO, confortul tau este deranjat de o situatie ca aceasta in care gasesti bunul tau distrus de ceilalti participanti la trafic.

Trebuie sa pierzi timp cu mersul in service, nu inainte de a mai zabovi si la birourile firmelor de asigurari. Poti evita toate aceste neplaceri, daca iti protejezi autoturismul, apeland la cateva metode pe care le poti aplica foarte usor.

Locul de parcare

De obicei, cele mai multe accidente in parcare se petrec pe timpul noptii, cand cel care iti zgarie masina sau o loveste alege sa plece de la locul faptei, sperand ca nu il vede nimeni, multumita intunericului. Ar fi ideal daca ai reusi sa inchiriezi de la primarie un loc de parcare sigur, eventual izolat sau in preajma unor vecini cu care interactionezi si despre care stii ca sunt soferi buni. Totodata, si iluminarea locului respectiv contribuie la siguranta autoturismului tau, pentru ca multi hoti din masini sunt intimidati de vizibilitatea pe care o poate oferi un felinar stradal.

Carligul de remorcare

Desi poate parea ciudat, un carlig de remorcare iti poate fi util nu doar atunci cand ai de transportat o remorca auto. E posibil ca alti soferi care vor sa parcheze langa tine sa aiba mai putina experienta in a gara un autoturism, asa ca te pot tampona din spate. Nu si daca ai un carlig de remorcare montat pe masina, pentru ca s-ar opri in el. Desigur, nu aceasta este principala destinatie a acestei piese auto, insa inclina foarte mult balanta in favoarea utilizarii sale.

Husa de protectie

Este ideala, mai ales atunci cand esti nevoit sa lasi masina pentru mai mult timp in acelasi loc intr-o parcare. In afara de factorii de mediu, cum ar fi ploaia sau soarele puternic, care pot distruge caroseria, trebuie sa tii cont si de fauna din preajma locului unde vrei sa lasi masina. Excrementele pasarilor sau anumite insecte iti pot arde vopseaua masinii si e posibil ca in scurt timp sa o gasesti ruginita. Praful nu va mai avea cum sa ajunga in contact direct cu autoturismul si nici nu va atrage atentia infractorilor, pentru ca, de cele mai multe ori, masinile vechi si nefunctionale sunt lasate cu husa in parcari.

Masina ta merita cel mai bun tratament si o atentie sporita, pentru a evita situatiile in care esti nevoit sa iti consumi timpul liber pentru remedierea defectiunilor cauzate de alti soferi neatenti in parcare.

Adaugati comentariu