Lucruri de care sa țineți cont când vreți să închiriați o mașină

Există multe situații în care este posibil să aveți nevoie să închiriați o mașină. Aceasta poate fi o soluție pentru perioada în care mașina dumneavoastră este în service sau ați vândut-o pe cea veche și încă nu ați cumpărat una nouă.

Poate fi vorba despre o vacanță unde ajungeți cu avionul și unde veți avea nevoie ulterior de o mașină. Poate doriți să cumpărați un model nou de mașină și vreți doar să vedeți cum merge și daca vi se potrivește.

Sau poate, pur și simplu, nu folosiți mașina prea des și nu vreți să vă cumparați una, ci doar să o închiriați din când în când, strict cand aveți nevoie.

Închirieri mașini – De ce este nevoie pentru a închiria o mașină

Pentru a evita plățile suplimentare sau situațiile frustrante, este bine să știți dinainte ce implică închirierea unei mașini și de ce aveți nevoie.

 • Asigurați-vă că aveți un ID(carte de identitate sau pașaport) valid și că numele de pe ID-ul dumneavoastră corespunde cu numele din permisul auto, dar și cu cel de pe cardul de debit sau de credit – este foarte posibil ca firma de închirieri auto să accepte plata doar cu cardul de credit.
 • Asigurați-vă ca permisul de conducere este valid.
 • Dacă sunteți străin în țara de unde închiriați autoturismul, vi se poate solicita să prezentați licența internațională de conducere, mai ales dacă licența dumneavoastră nu este scrisă în alfabetul român.
 • Verificați data de valabilitate a cărții de credit sau de debit și de fondurile suplimentare de care dispuneți pentru situația în care compania de închirieri auto o vor folosi pentru a vă taxa pentru kilometraj sau gaze.
 • Veți fi obligați să plătiți pentru asigurarea auto opțională de la la compania de închirieri auto. Totuși, este recomandabil să verificați înainte de a face plata – poate ea a fost deja acoperită de angajator, de cardul de credit sau de altă facilitate de care beneficiați.
 • Vârsta necesară pentru a putea face contract cu o firmă de închirieri auto în București și oriunde în lume este de cel puțin 25 de ani și poate merge pana la 70 de ani. Sunt firme de închirieri auto care, pentru o taxă în plus, închiriază si persoanelor cu vârsta cuprinsă între 21 și 24 de ani.

Cum să alegeți compania pentru închiriere auto

Pentru a găsi o companie de închirieri auto în București sau în restul țării, puteți să consultați Pagini Aurii formatul tipărit sau mediul online.

 • Alegeți compania care oferă o gamă largă de mașini și kilometraj nelimitat.
 • Fiecare companie are propriile reguli și propria politică, așa că verificați înainte, telefonic sau prin email, cu ce taxe ascunse, suprataxe sau clauze de penalizare lucrează compania respectivă.
 • Dacă aveți vreo infracțiune de conducere pe numele dumneavoastră, poate fi dificil, dacă nu chiar imposibil, să fiți acceptat ca și client.
 • Există două zone principale în care puteți închiria mașini – de la aeroport sau din centrul orașului. De obicei, închiriere făcute în aeroport sunt cele mai scumpe.
 • Rațele de închiriere mașini nu sunt constante, ele variind în funcție de condițiile economice, impozitul de stat, legile privind impozitul pe servicii, mărimea și reputația companiei de închirieri, ocazii, cerere, etc.

 

 

Adaugati comentariu