Soția copilot – Limitatorul de viteză cu gura mare

“Mergi mai încet, dragă, ne grăbim undeva?” De câte ori ați auzit-o? Este acolo cineva, pe locul din dreapta, care joacă rolul unui limitator de viteză! Dar trebuie să recunoașteți: soția copilot vă este de folos atunci când vă anunță că banda întâi este liberă sau când vă spune “Liber dreapta!” Asta dacă apreciază corect distanțele și dacă are o vedere de vultur.
soția copilot

Studiile arată că soțiile care nu au permis de conducere sunt foarte tăcute pe locul pasagerului din dreapta. Cel puțin în ceea ce privește traficul. Drama pentru cel de la volan începe când doamna din dreapta are carnet. Dar cum scapi de lecțiile nedorite de condus? Există câteva strategii dovedite, care te ajută să eviți crizele de cuplu când vine vorba de trafic.

  1. Glume

Ea consideră că el conduce prea repede și că nu se concentrează deloc. Evident, el nu este de acord. Dacă îi spune râzând “Ce m-aș face fără copilotul meu?”, s-ar putea să prindă curaj. Sau să se simtă ofensată. Sau să înțeleagă că cel de la volan nu are nevoie de ajutor. Oricum, și dacă stă îmbufnată pentru restul drumului și nu mai scoate un cuvânt, ai câștigat control deplin asupra mașinii.

  1. Încearcă să o faci să te vadă că ești un șofer competent

Câte tamponări ai în palmares? Dacă nu ai mai completat niciun formular de înțelegere amiabilă în ultima perioadă, ai avea credibiliate când o rogi să se încreadă în abilitățile tale. Dacă însă ai petrecut mai mult timp cu agentul de asigurări decât cu ea, e clar. Trebuie să te gândești la altă strategie.

  1. Fii șoferul ei!

Spune-i că pentru tine, confortul ei este o prioritate. Roag-o să ia loc pe bancheta din spate. De acolo își poate verifica notificările pe Facebook, se poate juca, își poate suna prietenii. Iar partea bună este că de acolo, are vizibilitate redusă, așa că nu poate să-ți spună să fii atent la mașina din dreapta sau la cel care vrea să facă stânga din banda întâi.

  1. Să conducă ea!

Dacă nu îi place cum conduci, trage pe dreapta, dă-i cheia de a mașină și roag-o pe ea să conducă. Este o ocazie bună să inversați rolurile. Poți să o cerți pentru fiecare manevră ca să înțeleagă cum este să stai pe scaunul “condamnatului”. S-ar putea să prefere totuși să fie pasager.

  1. Ești sigur că nu are dreptate?

Dar chiar ești un șofer extraordinar, un pilot de raliuri, un Lewis Hamilton în devenire? Dacă doamna din dreapta te critică non-stop, poate un curs de condus defensiv i-ar reda încrederea în tine ca șofer. Ar fi uitl și pentru tine și s-ar putea să rezolve o criză în cuplu.

 

Sursă foto: TShutter Stock.

Adaugati comentariu