Scenariu macabru pus la cale de mafioții italieni: au vrut să-l fure pe Signor Enzo Ferrari din cimitir

Enzo Ferrari

Poliția din Italia a reușit să dea peste cap planurile unui grup mafiot care intenționa să fure rămășițele pământești ale lui Enzo Ferrari, fondatorul celebrului brand auto, din cimitirul de la Modena. Totul se întâmplă chiar în anul în care compania Ferrari aniversează 70 de ani de existență.

Pare un scenariu de film macabru cu detectivi, dar este cât se poate de real. Un grup infracțional din Sardinia punea la cale un atac la cavoul familiei Ferrari, găzduit de cimitirul Cataldo din Modena, nu departe de uzina de la Maranello. Infractorii intenționau să plece cu corpul lui Ferrari, pe care să-l țină ascuns o perioadă, apoi să ceară răscumpărare din partea companiei, dar și din partea familiei.

Enzo Ferrari

Autoritățile din Italia au reușit însă să intercepteze planul, în timpul unei investigații desfășurate de poliția din Nuoro, Sardinia. Ancheta viza o serie de personaje implicate în activități de trafic de arme și droguri. Informațiile date de cei anchetați au dus la descoperirea loviturii spectaculoase puse la cale de grupul mafiot. Aproximativ 300 de carabinieri au participat la acțiunea care a vizat prinderea infractorilor. Câteva dintre cele aproximativ 30 de persoane implicate au fost deja arestate, iar poliția încearcă să-i identifice pe cei care se află în spatele planului demn de filme de groază.

Fost pilot și om de afaceri, Enzo Ferrari s-a stins din viață în 1988, la vârsta de 90 de ani. De atunci, trupul neînsuflețit se află sub o placă de marmură, situate într-o capelă uriașă închisă cu o ușă din fier masiv.

Adaugati comentariu