Să fie acesta cel mai luxos convoi format vreodată? Este, cu siguranță, cel mai misterios! Patru limuzine Mercedes-Benz S-Class facelift au fost surprinse testând în convoi de către celebrul spion de mașini Walko. Norocul curioșilor, formele elegante ale limuzinelor ultra-performante nu sunt ascunse de camuflaj.

La scurt timp după ce un site saudit a fotografii cu limuzina ce urmează să fie lansată, o filmare în care apare viitoarea limuzină S-Class a ajuns pe internet. Semnătura luminoasă nouă a farurilor LED este vizibilă în premieră, în timp ce nu una, ci patru limuzine așteaptă la semafor. Se pare că este vorba despre modele S 560,  care vor înlocui versiunile 550 și care vor fi propulsate de unitatea V8 de 4.0 litri.

S-Class facelift își va face debutul la Salonul Auto de la Shanghai luna viitoare și – la fel ca E-Class, ba chiar mai mult de atât – va veni cu abilități de rulare autonomă. Mașina va ajunge în showroom-uri în toamna lui 2017.

O funcție reconfigurată Active Distance, care asigură accelerație și frânare autonome, sistemul Distronic revizuit, beneficiind de o grafică nouă, programat să-și facă apariția, la un moment dat, la toate modelele viitoare construite de Mercedes, dar și sistemul de navigație și multimedia Comand Online 5.5 modernizat, toate  acestea își vor găsi loc în noul S-Class.

Și alte sisteme de asistență vor fi transferate de la cea mai inteligentă limuzină business, E-Class, la super luxosul S: Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist, Active Brake Assist și Parking Assist se vor regăsi la modelul facelift.