De acum nu mai trebuie să bateți drumul până la Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite ca să mergeți la Ferrari Land. Un nou parc s-a deschis în estul Spaniei, nu departe de Barcelona. Parcul și-a deschis porțile în anul în care brand-ul Ferrari aniversează 70 de ani de existență.

Fiul lui Enzo, care este vicepreședinte al companiei, Piero Ferrari, a fost cel care a apăsat butonul de pornire al roller coaster-ului principal, în loc să taie obișnuita panglică, în locația aflată la nici 100 de kilometri de Barcelona.

Ferrari Land Spania (1)

De ce Spania și nu Italia? Italienii sunt cei care au decis ca parcul să se deschidă mai spre vest, deși zona Barcelonei este deja aglomerată de parcuri de distracție ca Tibidabo și PortAventura, cel mai mare parc tematic din sudul Europei. Dar, consideră ei, Tarragona, locația noului parc, este totuși o variantă mai bună decât nordul Italiei, mai ales că durează doar o oră pentru turiștii care aleg să se cazeze în Barcelona să ajungă acolo.

Ferrari Land se întinde pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați și include 11 atracții principale, printre care și Red Force, un roller coaster care este cel mai înalt (112 metri) și cel mai rapid din Europa: ajunge la 180 km/h în doar 5 secunde.

Biletul de acces în Ferrari Land din Spania este de 60 de euro pentru adulți și de 52 de euro pentru copii.