O tânără designer pregătește revoluția Dacia – Așa va arăta Dacia EF-Vision 2050

Dacia EF-Vision 2050 (3)

Viitorul începe azi pentru Dacia! O tânără designer, absolventă a Universității de Arte din București, a desenat Dacia pe care o vom conduce peste mai bine de trei decenii.

O navă spațială desprinsă din filmele SF. Este conceptul Dacia EF-Vision 2050, imaginat de Cristina Enciu, absolventă de Arte și pasionată de design auto. Mașina cu aspect futurist s-a aflat în centrul lucrării sale de licență și a fost desenată sub îndrumarea experților diviziei de design de la Renault. Acronimul EF vine de la “Elasticity and Flexibility” a fost tema studiului tinerei în vârstă de 22 de ani.

Dacia EF-Vision 2050 (4)

Cristina a creat un interior de tip lounge cu trei locuri, aerisit și interactiv, în care scaunul șoferului este poziționat central. Da, mașina din 2050 păstrează conceptul de șofer, pentru că – spune Cristina – nu vom fi încă pregătiți să acceptăm ideea de mașini autonome. Trenul de propulsie poate fi configurat în trei moduri diferite: Urban, în care șoferul deține controlul, Travel & Drive, un mod intermediar în care pasagerii pot sta în cele mai confortabile poziții în timp ce șoferul conduce, și Relax & Talk, acesta din urmă fiind și autonom.

Dacia EF-Vision 2050 (6)

Pasionată de materiale și suprafețe de interior, Cristina recunoaște că și exteriorul a fost distractiv de lucrat. Conceptul Cristinei nu are roți, dar – spune ea – a păstrat identitatea de brand Dacia și ideea de accesibilitate. Ba chiar albastrul folosit pentru detalii este preluat din gama de culori Dacia.

Cristina a beneficiat de două burse de internship în cadrul Centrului de Design Renault de la București.

Sursă foto: Motivezione.

Adaugati comentariu