Renault EZ-GO, conceptul electric și autonom cu care francezii anticipează viitorul

Renault-EZ-GO

Renault arată la ce a lucrat în ultimii doi ani, la Salonul Auto de la Geneva. Conceptul electric și autonom Renault EZ-GO, noul motor pe benzină 1.3 Energy TCe și noul Talisman în versiune S-Edition urcă pe scena elvețiană.

Renault aniversează 120 de ani cu prezentarea unui vehicul-robot rezervat conceptului de mobilitate la cerere în metropolele aglomerate, venind ca o alternativă la transportul în comun. Mașina are un design care se integrează în mod ideal în mediul urban. Este primul vehicul robot din lume conceput pentru mobilitate urbană de tip carsharing, anunță Renault. Acesta poate parcurge distanța către o locație comandată prin intermediul unei aplicații care poartă același nume ca și conceptul sau al stațiilor fixe montate în oraș, analizând datele cu ajutorul unor senzori inteligenți.

Cu un design inovator, Renault EZ-GO oferă vizibilitate maximă și primește lumină naturală prin acoperișul panoramic din sticlă. O rampă permite accesul și ieșirea facile chiar și pentru pasagerii cu mobilitate redusă.

EZ-GO beneficiază de o capacitate de conducere autonomă de nivel 4, fiind capabil să păstreze distanța față de vehiculul din față, să-și păstreze banda de circulație, să o schimbe și să întoarcă într-o intersecție. Poate evita, de asemenea, incidente excepționale, independent sau cu ajutorul centrului său de control. Cu o viteză maximă de 50 km/h, Renault EZ-GO este un promotor al siguranței pasagerilor. Mașina primește și tehnologia inovatoare Renault 4CONTROL, cu patru roți directoare.

Conceptul EZ-GO este, nici mai mult, nici mai puțin decât robotul de mâine, prin intermediul căruia constructorul francez comercializează noi soluții de mobilitate, care au la bază servicii de carsharing, vehicule roboți și servicii de mobilitate la cerere.

La Geneva sosește și cel mai bine vândut vehicul electric din Europa […]

Adaugati comentariu