Tesla în picaj – Tocmai a anunțat cea mai mare pierdere din istoria companiei

Tesla

Tesla este în cădere liberă! Constructorul american tocmai a anunțat cea mai mare pierdere din istoria companiei, la o lună după ce a concediat 400 de angajați, în urma unui program de evaluare. Vânzarea mult-mediatizatului Model 3 a fost amânată cu trei luni.

Elon Musk s-a luat cu mâinile de cap când a văzut bilanțul: 671 de milioane de dolari pierdute în trimestrul al treilea și, o pierdere totală în valoare de 1,4 miliarde de dolari în primele 9 luni ale anului. În același interval din 2016, Tesla era pe plus, cu un profit de 22 de milioane de dolari.

Producătorul american cu sediul la Palo Alto, California, dă vina pe investițiile pentru producția și lansarea low-costului Model 3, al cărui preț pornește de la 35.000 de dolari, aproximativ jumătate din prețul pentru Model S. Consiliul de Administrație a decis amânarea vânzării modelului pentru anul viitor, pentru că Tesla are nevoie de timp pentru a se pune pe picioare.

“Am fost foarte deprimat cu aproximativ 3-4 luni în urmă”, recunoaște Musk, care are acum gânduri mai optimiste. “Avem situația sub control”, spune acesta, sfidând cifrele.

Uzina Gigafactory din Nevada nu a putut respecta baremul de producție. S-a recurs astfel la reducerea producției Model S și Model X cu 10%. Musk promisese 1.500 de unități livrate în trimestrul al treilea, dar numai 260 au ajuns la proprietari. Șeful Tesla reia promisiunile neonorate până la ora actuală și anunță că în martie 2018, se va ajunge la 5.000 de bucăți Model 3 pe săptămână.

Adaugati comentariu