TOPUL celor mai furate mașini în România

În medie, peste 300 de mașini sunt declarate furate anual în România. Garaje, parcări de bloc sau parcări de centre comerciale, hoții nu țin cont și nici nu par să fie pretențioși: Dacia – indiferent de anul de fabricație – este brand-ul preferat de cei care fură mașini.

O statistică realizată de DRPCIV arată că peste 450 de Dacii au disparut in ultimul an calendaristic (din august 2016 până în august 2017), cu mult peste media anuală. Pe locul 2 în topul preferințelor hoților în 2016-2017 se află Wolkswagen, cu de trei ori mai puține mașini furate: 156 si masini furate.

În medie, 8 mașini din 100 închiriate nu se mai întorc la firma de închiriere.

DRPCIV anunță că 8.000 de automobile Dacia au fost furate în ultimul deceniu în România. Urmează Volkswagen, cu de patru ori mai puține mașini, 2.000, și Mercedes cu 1.600 de mașini.

Infractorii sunt bine documentați când vine vorba de alarme și alte sisteme care le pot detecta prezența, așa că evită mașini ca Citroen, Peugeot și Fiat. Nici Volvo nu este ușor de furat pentru cei care vor să facă rost de o mașină în condiții ilegale.

Invariabil, cei care fură mașini vor încerca să le vândă, așa că va fi mai ușor pentru ei să dea dispărută o mașină înmatriculată în străinătate sau fără numere de înmatriculare.

FOTO: Adrian COBZAȘU.

Adaugati comentariu