BMW-ul lui Steve Jobs va fi scos la licitație

Steve Jobs, legenda domeniului IT a fost și un mare pasionat de mașini. Deși marca preferată a fost reprezentată de Mercedes-Benz, acesta a deținut și un BMW special, BMW Z8 scos acum la licitație.

Conform celor de la MacRumours.com, specialiştii care se ocupă de licitaţie sunt de părere că preţul cu care automobilul BMW Z8 de 400 de cai va varia între 300.000 de dolari şi 400.000 de dolari. Acesta este produs în anul 2000, iar Jobs a fost convins să-l cumpere de către Larry Ellison, CEO-ul Oracle de la acea vreme, pentru faptul că BMW-ul Z8 este un exemplu perfect de inginerie mecanică, pentru că acesta se potrivește cu filozofia din spatele produselor Apple și cu psihicul său. În plus, a descris mașina ca fiind una de înaltă calitate.BMW-ul lui Steve Jobs va fi scos la licitație

Bmw-ul a stat în garajul lui Steve Jobs timp de trei ani, după care a fost vândut unei persoane din Los Angeles, urmând să ajungă în garajului unui director de tech din Bay Area.

În 17 ani, automobilul are numai 24.462 km parcurși și a fost păstrat în stare impecabilă.

BMW a construit doar 5700 de automobile Z8, între 1999 şi 2003, care costau, la vremea respectivă, între 165.000 şi 200.000 de dolari. Fosta maşină a lui Jobs va fi scoasă la licitaţie pe şase decembrie, în cadrul unui eveniment care va avea loc la New York.

Steven Paul Jobs a fost cofondatorul și CEO-ul firmei Apple Computer, precum și CEO al firmei Pixar, până la achiziția acestui studio de animație de către compania Disney. A fost cel mai mare acționar al companiei Disney și membru în consiliul de directori ai Disney. Jobs este considerat ca fiind unul dintre cele mai influente personaje atât din industria calculatoarelor cât și în industria divertismentului.

BMW-ul lui Steve Jobs va fi scos la licitație

Surse Adevarul, Playtech, Wikipedia

Sursa foto

Adaugati comentariu