Obișnuiești să dai flash-uri? Atunci trebuie să știi diferența dintre cele din sens opus și cele din același sens. Poliția Română îi lămurește pe șoferii care au astfel de dileme.
Un mesaj primit de la unu dintre cei pest 600.000 de useri care urmăresc pagina de Facebook a Poliției Române, a fost cel care a declanșat discuția.
“Am observant că atunci când intru pe autostradă, foarte multe mașini au probleme la instalația electrică pe partea de fază lungă-fază scurtă și poate prin mesajul meu, îi ajut să își ducă mașinile la verificat”, este ironia unui șofer pe nume Aurel.
Polițiștii îi avertizează pe cei cu “probleme” la instalația de iluminare.
“Folosirea incorectă a luminilor de drum față de autovehiculul care circulă în fața sa în aceeași direcție de mers, se sancționează. Știți care e diferența dintre flash-urile din același sens de mers și cele din sens opus?
Nici una… Amenda este aceeași!”, anunță pagina de Facebook a Poliției Române.
Articolul 99, alineatul (2) și Articolul 108, alineatul (1), litera a, punctul 9 din Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002, privind circulația pe drumuri publice, prevăd că folosirea incorectă a luminilor de drum față de autovehiculul care circulă în fața sa, în aceeași direcție de mers, se sancționează cu amendă prevăzută în clasa I de sancțiuni, de la 2 la 3 puncte-amendă, respectiv de la 290 de lei la 435 de lei, plus două puncte de penalizare.
Așa că… aviz amatorilor! Data viitoare când vrei ca mașina din fața ta să-ți facă loc să treci cu viteză… supersonică, pentru că vrei să ajungi cu 5 minute mai devreme la destinație, sau când îi avertizezi pe cei din sens opus să reducă viteza, pentru că urmează să întâlnească un echipaj de poliție, ține cont de legislație.
Citește și:
Ce a răspuns un polițist atunci când un șofer l-a întrebat „Știi cine e tata?”