Condusul pe timp de noapte: să vezi și să fii văzut!

Condusul pe timp de noapte nu ar trebui să fie o problemă. Dar ce faceți când farurile mașinii din sens opus vă orbesc pur și simplu? Mențineți faza lungă, pentru a fi chit?

Specialiștii vă spun care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a participa la un trafic civilizat:1338605474_high_beam_monster

1. Incetiniți autovehiculul;

2. Dacă șoferul din sensul opus, nu schimbă faza de drum cu cea de întâlnire, avertizați-l cu un flash scurt. Este posibil ca acesta să nu-și fi dat seama că merge cu faza de drum.

3. Dacă șoferul din sensul opus nu schimbă faza de drum cu cea de întalnire, deși a fost atenționat că circulă incorect, este indicat să încetiniți și mai mult și să mergeți cât se poate de prudent.

4. Încercați să mentineți direcția fără să trageți brusc de volanș

5. Fiți atenți la trecerile de pietoni. O lumină foarte puternică din față vă poate împiedica să vedeți indicatorul de trecere pentru pietoni.

Nu trebuie să transformăm drumul într-un câmp de luptă în care cel care este mai puternic, câștigă. Este datoria noastră să fim solidari unii cu ceilalți. Respectând regulile de circulație, dar și pe ceilalți șoferi, contribuim la un trafic civilizat.

Cititi si Farurile adaptive şi rolul lor în creşterea securităţii pasive

Adaugati comentariu