Nerespectarea regulilor privind transportul copiilor se amendează cu 580 – 725 lei

scaun transportul copiilor

Poliţiştii au aplicat, în primele patru luni ale anului, peste 750 de sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat prevederile legale referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule.

”Poliţia Română acordă o atenţie deosebită protejării vieţii şi integrităţii corporale a copiilor şi îi sancţionează pe cei care, prin comportamentul lor, îi pun în pericol pe cei mici”, arată reprezentanţii IGPR.

În primele 4 luni ale anului, în urma acţiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii au aplicat 772 de sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat prevederile legale privind transportul copiilor – 552 pentru nerespectarea obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate şi 220 pentru nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

Aflați AICI ce tip de scaun auto trebuie să alegeți pentru cei mici!

Poliţiştii atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor privind transportul copiilor, o categorie vulnerabilă de participanţi la trafic, întrucât cei mici nu se poate proteja singuri.

Din anul 2015, au intrat în vigoare dispoziţiile referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule.

Astfel, în cazul nerespectării obligaţiei de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, precum şi în cazul nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, conducătorul autovehiculului este sancţionat cu […]

Adaugati comentariu