Renault Trezor, cel mai frumos concept din 2017

Renault Trezor (9)

Renault Trezor tocmai a fost desemnat cel mai frumos coupe al anului la Concursul Eleganței de la Villa d’Este din Italia, o competiție de tradție, organizată începând cu 1929. Marele învins pe malul Lacului Como, este Conceptul BMW Seria 8.

Conceptul electric obține noul succes pe pământ italian, la scurt timp după ce, în martie, a fost ales „Conceptul Anului” la Festivalul Automobilului de la Paris, dar și la Premiile de Design de la Geneva.

Acest premiu confirmă că toți colecționarii prezenți aici au apreciat corect, pentru că aceștia consideră că mașinile sunt cu adevărat, o operă de artă. Este un semn de recunoștință adus designer-ilor noștri care au lucrat la acest proiect fantastic”, a declarat șeful Diviziei de Design de la Renault.

Renault Trezor (5)

Pentru a-și adjudeca premiul cel mare, Trezor a trebuit să îndeplinească o serie de criterii riguroase, fiind obligat, printre altele, să fie un vehicul perfect funcțional, dar și cu o imagine originală. Concept car-ul este o apariție radicală, cu un tren de rulare derivat din cel folosit în Formula E, capabil să dezvolte 350 CP (260 kW) și un cuplu de 389 Nm și aleargă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Renault trece în contul spectaculosului concept o autonomie de 300 de kilometri.

Pe drumul spre trofeu, Renault Trezor i-a depășit cu grație pe Techrules Ren, primul concept car electric al companiei chineze, dar și pe cel pe care multă lume îl vedea învingător, Conceptul BMW Seria 8.

Trezor-ul cu două locuri și alură musculoasă a fost prezentat anul trecut acasă, la Salonul Auto de la Paris.

Adaugati comentariu