Mazda VISION COUPE este cel mai frumos concept al anului

Mazda-Vision-Coupe-7

Mazda VISION COUPE a fost desemnat “Cel mai frumos concept al anului” la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Internațional al Automobilului. Directorul de design Ikuo Maeda a fost cel care a primit trofeul în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Paris. Pe scenă a urcat toată echipa de designeri.

În juriu s-au aflat experți auto, dar și arhitecți renumiți și creatori de modă, cei mai mulți dintre aceștia votând pentru VISION COUPE-ul de la Mazda, prezentat la Tokyo, în luna octombrie a anului trecut. Conceptul nipon a devansat rivali de renume ca Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millenio, trei concepte Mercedes, printre care și super-performantul Project ONE și ultra-elegantul Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

Mazda-Vision-Coupe-12

Mazda VISION COUPE este o reprezentare futuristă a viziunii de design a viitoarei game de modele. Proporțiile cursive ale limuzinei cu patru uși și cabina poziționată către spate redau imaginea clasică a unui coupe sportiv.

“VISION COUPE folosește efecte reflectorizante pentru a exprima vitalitatea și este pasul următor în limbajul de design KODO”, spune Ikuo Maeda, a cărui prezență în departamentul de design de la Hiroshima a adus schimbări majore în gamă.

Mazda-Vision-Coupe-1

Distincția vine la 2 ani după ce conceptul RX-VISION a primit același trofeu. Mazda VISION COUPE va fi expusă la Hotel National des Invalides de la Paris, în cadrul expoziției Festivalului Internațional al Automobilului, până pe 4 februarie. Festivalul atrage anual aproximativ 35.000 de vizitatori.

Mazda-Vision-Coupe-6

Adaugati comentariu