Mazda KAI CONCEPT și VISION COUPE – Revoluția designului

Mazda-Vision-Coupe-4

Mazda aduce la Salonul Auto de la Tokyo două concepte cu look revoluționar și îndrăzneț. Mazda Vision Coupe este o avanpremieră a liniilor de design pe care constructorul nipon le va aborda în următorii ani. Cu o imagine extremă și nume exotic, Mazda KAI CONCEPT  prefigurează cea de-a patra generație Mazda3.

Mazda VISION COUPE

Mazda arată la ce a lucrat în ultimii ani. VISION COUPE este o limuzină cu siluetă sexy, care urmează linii simple, ce scot în evidență formele senzuale și agresive ale conceptului. O grilă față uriașă, un acoperiș panoramic aparent interminabil, mânere escamotabile, dar și accente metalizate discrete subliniază că avem de-a face cu un automobil ultra-performant. În zona portierelor, un arc concav generează reflexii de culori și dă senzația unui joc de lumini. Doi ani au lucrat designerii pentru a produce acest efect spectaculos.

Mazda-Vision-Coupe-9

La interior, VISION COUPE urmează aceleași direcții simple, cu un bord fără butoane și comutatoare, iar cel de la volan are la dispoziție date referitoare la viteză și turații, afișate de un display pe care japonezii îl numesc “see-through screen”, care devine activ doar la nevoie. Constructorul susține că display-urile aflate la bord la mașinile din zilele noastre obturează vizibilitatea și distrag atenția.

Mazda-Vision-Coupe-11

Nu au fost dezvăluite informații tehnice referitoare la ce se ascunde sub capota alungită a noului concept cu patru țevi de evacuare și frâne ultra-performante Brembo, care redă doar idei de design ale producătorului auto de la Hiroshima. În anii următori, vom vedea elemente care se regăsesc la VISION COUPE la modelele de serie ale celor de la Mazda.

Mazda KAI CONCEPT

Mazda KAI CONCEPT aduce ceva concret, pentru că un hatchback cu cinci uși, care reprezintă o avanpremieră a celei de-a patra generații Mazda3, care va fi prezentată oficial anul viitor.

Mazda KAI CONCEPT (10)

Viitoarea Mazda3 va avea la bază noua platformă Skyactive Vehicle Architecture, care promite performanțe dinamice și eficiență fără precedent. KAI CONCEPT găzduiește sub capotă și motorul pe benzină Skyactiv-X, cu o tehnologie nouă, care combină avantajele unităților pe benzină cu cele oferite de motoarele diesel, oferind – spun cei de la Mazda – “o gamă de turații a unui motor pe benzină, dar și consumul, cuplul și reacțiile rapide ale unui motor diesel.” Va fi primul motor de serie cu aprindere prin compresie.

Mazda KAI CONCEPT (5)

Conceptul cu nume exotic prezintă o evoluție a limbajului de design Kodo, prezent la ora actuală la modelele Mazda. Cu faruri cu linii preluate de la VISION COUPE, cu două cercuri secționate de o bandă luminoasă, o grilă masivă deja familiară, KAI păstrează silueta senzuală și cursivă a compactei nipone Mazda3, dar aduce linii restilizate și agresive.

Mazda KAI CONCEPT (2)

Interiorul conceptului este ultra-tehnologizat, cu un display integrat pe toată lungimea planșei de bord, care dispare, atunci când prezența lui nu este necesară. Tapițeria din piele neagră și elementele decorative roșii creează un contrast atrăgător.

Viitoarea Mazda3 va fi prezentată la finele anului viitor și va ajunge în Europa în 2019.

 

Adaugati comentariu