Geneva 2019 – Bugatti „La Voiture Noire” – Aceasta este cea mai scumpă mașină din lume!

Bugatti Voiture Noire

Bugatti “La Voiture Noire” (“Mașina Neagră”, în limba franceză) a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva și tocmai a devenit cea mai scumpă mașină vândută vreodată. Automobilul este inspirat de clasicul Type 57 Atlantic.

Mașina aniversară cu care Bugatti sărbătorește 110 ani de există, Bugatti “La Voiture Noire”, este unicat și a fost achiziționată de un client care a dorit să-și păstreze anonimatul. Este “un admirator Bugatti, fascinat de Type 57 SC Atlantic”, sunt singurele informții oferite de constructorul francez. Cu 80 de ani în urmă, Atlantic GT putea atinge o viteză uluitoare pentru acea vreme: 220 km/h.

Bugatti Voiture Noire

16,7 milioane de euro (11 milioane de euro fără taxe) a plătit acesta pentru ca La Voiture Noire să devină mașina sa. Sunt zvonuri conform cărora fostul director general al Grupului Volkswagen, Ferdinanch Piech, nepot al fondatorului Porsche, ar fi achiziționat modelul.

Unicatul este pus în mișcare de un motor W16 de 8.0 litri, preluat de la Chiron, care dezvoltă 1500 de cai putere și un cuplu de 1600 de Newton metri. Aceste cifre ar trebui să-i aducă o accelerație de la 0 la 100 km/h în 2,4 secunde.

Bugatti Voiture Noire

Mașina exclusivistă, construită în totalitate din fibră de carbon, prezintă nu mai puțin de șase țevi de evacuare.

Cifrele de consum oferite de producător ar speria orice om de rând: consum urban de 35,2 l/100 km, consum mixt de 22,5 l/100 km și consum extra urban de 15,2 l/100 km.

 

Adaugati comentariu