Bugatti Chiron din piese LEGO, în mărime naturală, este complet funcțional!

Bugatti Chiron LEGO (3)

Bugatti Chiron din piese LEGO, o creație LEGO Technic, este complet funcțional. Mii de motorașe electrice îi asigură 5,3 cai putere. LEGO vrea să demonstreze astfel că “Build for real” nu este doar un simplu slogan al companiei.

Constructorul francez de mașini exotice Bugatti și compania daneză producătoare de jucării au construit un Bugatti Chiron pe o scară de 1:1 din peste un milion de piese. Mașina de jucărie în mărime naturală integrează 2.304 motoare mici, produse de Lego Power Function, și 4.032 de mecanisme care acționează roțile.

Bugatti Chiron LEGO (5)

Astfel, Chiron de la LEGO poate rula pe orice șosea din lume. Dar nu la fel de rapid ca originalul. O putere de 5,3 CP și un cuplu de 92 Nm îi asigură o viteză maximă de aproximativ 20 km/h.

De 13.000 de ore au avut nevoie specialiștii pentru a dezvolta și a construi această mașină. Dacă o singură persoană s-ar fi pus pe treabă, ar fi avut nevoie de aproximativ un an și jumătate pentru a o termina, fără să-și ia pauze de masa și somn.

Bugatti Chiron LEGO (1)

339 de tipuri de piese LEGO au fost folosite pentru șasiu, eleron, faruri și stopuri. Interiorul este, de asemenea construit din piese LEGO și include scaune, un vitezometru și un volan detașabil.

Mașina  a fost testate deja de fostul câștigător al celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans, Andy Wallace, pe circuitul Ehra Lessien, acolo unde Chiron a stabilit recordul de viteză de la 0 la 400 km/h anul trecut și unde același pilot a atins 390 km/h cu un McLaren F1 în urmă cu două decenii.

Bugatti Chiron LEGO (14)

“Să conducă un Chiron din piese LEGO a fost o experiență și mai interesantă. Niciodată nu mi-am imaginat că într-adevăr voi face asta într-o bună zi”, spune Wallace.

Nu este primul rezultat al parteneriatului dintre Bugatti și LEGO. Pe 1 iunie, cele două companii au prezentat un Chiron din 3600 de piese, construit pe o scară de 1:8.

Adaugati comentariu