Cum îmbunătățești siguranța mașinii tale?

siguranța

Siguranța mașinii depinde de mulți factori, dar experții spun că șoferii înșiși pot face adesea multe pentru a-și îmbunătăți siguranța și pentru a minimiza riscurile de accidente. Factorii externi pe care nu îi poți controla afectează siguranța mașinii tale, dar care sunt cei pe care îi poți gestiona, maximizându-ți protecția?

Există multe lucruri pe care nu le veți putea prevedea sau controla, dar există o mulțime de riscuri pe care le puteți controla.

  1. Nu săriți niciodată peste revizii și aveți încredere în profesioniști. Frâne, roți, amortizoare… există un număr bun de elemente ale mașinii care nu numai că îți permit să mergi mai repede sau mai confortabil, dar au și un impact direct asupra siguranței. De remarcat mai ales este cazul anvelopelor și al sistemului de frânare care ar trebui să fie întotdeauna verificate fără întârzieri.
  2. Noile tehnologii aplicate sectorului auto sunt esențiale pentru a minimiza riscul de accidente și, la rândul lor, a le face mai puțin grave. Dacă ai o mașină veche, nu trebuie să renunți la unele îmbunătățiri de siguranță. Nu trebuie să le ai pe toate, dar există o listă lungă de sisteme și gadgeturi care sunt instalate în aproape orice vehicul, cum ar fi senzorii de parcare, camerele auto, etc.
  3. Vârsta mașinii contează. Puțini își permit să cumpere o mașină, atunci când vor sau au chef. Cu toate acestea, siguranța este legată în multe studii și rapoarte de vârsta mașinii tale. Este adevărat că întreținerea, îngrijirea și utilizarea mașinii, pe lângă kilometrii pe care i-a circulat, sunt cheia pentru o siguranță mai mare sau mai mică. Totuși, în general și pentru călătorii lungi, în afara orașului, o mașină mai veche este adesea mai nesigură, mai inconfortabilă și oferă o experiență de condus mai puțin atractivă.
  4. Reguli de circulație și siguranță rutieră. Viteza este în continuare subliniată ca fiind drept principalul factor de risc în trafic. Totuși, este responsabilitatea fiecărui șofer să facă drumurile mai sigure și să-și îmbunătățească propria siguranță la bordul mașinii sale, pur și simplu prin respectarea în orice moment a limitelor de viteză și a recomandărilor prevăzute în fiecare caz pentru reglementarea traficului.
  5. Centura de siguranță este întotdeauna obligatorie. Deși utilizarea sa a crescut foarte mult în ultimul deceniu, nu este încă larg răspândită și adesea face diferența între a suferi consecințe fizice minore sau grave în cazul unei coliziuni, de exemplu.

Dacă ceea ce vă preocupă este siguranța din punct de vedere al integrității vehiculului dumneavoastră, există diverse soluții precum: sisteme de securitate auto, camere de supraveghere de securitate interioare, etc.

Adaugati comentariu