Top 5 greșeli pe care le fac femeile în trafic

Conducerea unui autovehicul presupune multă atenţie, responsabilitate, anumite cunoştinte în domeniu şi mai ales păstrarea calmului în situaţii dificile.

În urma unodr studii de specialitate, s-a demonstrat că femeile sunt mai putin predispuse să încalce viteza legală, în timp ce bărbaţii au mai multe tamponări de-a lungul vietii, sunt mai agresivi și depăşesc mai des viteza legală, în timp ce femeile respectă mai mult regulile de circulaţie.

Te-ar putea interesa și

10 curiozități despre airbag-uri

Referitor la comportamentul rutier statisticile arată că femeile sunt superioare bărbaţilor producând mai puţine accidente grave, dar produc mai multe avarii ușoare mașinilor pe care le conduc.

Referitor la daunele produse în circulaţie, daunele înregistrate de femei au fost de valori mai mici şi fără consecinţe majore faţă de cele provocate de bărbaţi,  ele fiind “specialiste” mai mult în tamponări uşoare, zgârieturi sau loviri prin parcări.

Top 5 greșeli pe care le fac femeile în trafic

  1. Ezită. Femeile trebuie să manifeste mai mult curaj pe timpul conducerii, să lase  ezitările deoparte, mai ales când trebuie să accelereze pentru a face o depăşire, pentru că nu trebuie să rămână lipite de maşina din faţă pe tot traseul. Un astfel de comportament denotă o evaluare dificilă a distanţelor şi teama că nu ar putea face o depăşire în siguranţă.
  2. Merg prea încet atunci când nu este cazul.
  3. Nu se orientează.
  4. Nu reușesc să parcheze sub presiune.
  5. Nu au cunoştinţe tehnice despre automobilul pe care îl conduc.  Asta nu înseamnă că trebuie neapărat să se bage  sub maşină ca să schimbe uleiul sau să folosească cricul şi coarba pentru înlocuirea unei roţi, dar trebuie să citească cartea tehnică a maşinii  ca să poată să controleze periodic măcar nivelele fluidelor de lucru pentru a şti când să meargă la service în caz de necesitate.

Desigur, nu toate femeile fac aceste greșeli. Topul de mai sus este realizat pe baza unor studii efectuate în urma accidentelor produse.

Noi încurajăm femeile care conduc, le suntem aproape prin sfaturi și îndrumări și le dorim drumuri bune, în siguranță!

Adaugati comentariu