Autostopul – o practică interzisă, de multe ori încălcată

înjurăm în trafic

O lege privind autostopul a fost dată, în urmă cu cinci ani, și interzice această autostopul. Proiectul de lege ce implică sancţiuni drastice împotriva şoferilor care transportă autostopişti a fost adoptat pe 8 iunie 2015.

Conform documentului, „transportul în regim de taxi sau de închiriere s-ar putea realiza numai de către transportatorii autorizaţi care deţin autorizaţii valabile pentru fiecare autovehicul utilizat.”

Autostopul: „efecte negative asupra siguranței circulației rutiere”

“Introducerea noilor dispoziţii este necesară în condiţiile în care există practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local, cât şi transportul judeţean de persoane. Aceste practici ilicite determină efecte negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat (prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate), cât şi asupra siguranţei circulaţiei rutiere“,se precizează în expunerea de motive a documentului.

Te-ar putea interesa si

Riști pedeapsa cu închisoarea dacă îndoi cuiva ștergătorul mașinii

Legea nu vorbește totuși și despre siguranța celor care urcă în mașina unor necunoscuți. Cazurile din Caracal, care au cutremurat o țară întreagă arată nesiguranța acestor practici.

Cu toate acestea, sunt destule la număr localitățile care nu dispun de mijloace de transport. Sau poate că intervalul de așteptare este prea mare sau chiar lipsa resurselor financiare îi fac pe unii oameni să apeleze la această practică.

Ca sfat, nu urcați în mașina unor necunoscuți. Niciodată! Siguranța voastră este pe primul loc!

Adaugati comentariu