Industria auto se dezvoltă repede. Tehnologia a depășit nivelul infrastructurii, așa că mașinile autonome ar putea ajunge oricând pe șoselele din lumea întreagă, dacă ar avea condiții. Acum, chiar și bunicuța de 92 de ani, care a condus mașini sovietice toată viața, este pregătită pentru ce aduce viitorul.

Ea este Rossi, din Tallinn, Estonia. Are 92 de ani și testează acum noi tehnologii. Pentru câteva minute, Rossi a primit pe mână o Tesla Model X cu abilități de rulare autonomă.

Singurele mașini pe care le-a condus au fost cele sovietice. Are, la ora actuală, un Moskvich vechi de 43 de ani. Tocmai și-a reînnoit permisul pentru următorii zece ani. “Mașina mea e viața mea”, spune bunicuța care conduce sute de kilometri săptămânal, dar niciodată nu a urcat la volanul unei mașini moderne.

Pentru că este, se pare, cel mai în vârstă șofer activ din Estonia, bunica a fost supusă unui experiment tehnologic. A fost rugată să urce la volanul unui Model X. La început, nu a fost deloc impresionată, ci doar un pic speriată că are de-a face cu doar două pedale. Nu condusese niciodată o mașină automată. “Este exact ca Moskvich-ul meu”, a glumit bunica. Lucrurile s-au schimbat la 180 de grade atunci când șoferița de vârsta a treia a călcat accelerația.

“Aș cumpăra-o pe loc, dacă aș avea 20 de ani”, a spus doamna, care abia a avut încredere să ia mâinile de pe volan atunci când cle din dreapta i-a explicat că mașina merge singură.