Un mecanic orb conduce o mașină pentru prima dată în viață

Mercedes-AMG GT R mecanic orb

Orice vis poate să devină realitate. Chiar și acela care pare imposibil. Iar Mercedes-Benz are dovada. Un mecanic orb a urcat la volan și a condus pentru prima dată în viața lui.

Bart Hickey are 57 de ani și este mecanic de mai bine de 30 de ani. Are propria afacere, un service care asigură reparații, restaurări și chiar tractări. Este pasionat de mașini, este foarte implicat în orice activitate care se desfășoară la atelierul său din Alsip, Illinois, Statele Unite. Dar nu a condus niciodată. Motivul este simplu: mecanicul este orb!

Dar fiul său, Brandan, a avut o idee. I-a rugat pe cei de la Mercedes-Benz să-i îndeplinească visul tatălui său. Așa a luat naștere documentarul “My Father’s Dream” (“Visul tatălui meu”), un film emoționant care spune povestea visului devenit realitate.

După un training rapid, mecanicul orb a luat loc la volan, a verificat padelele pentru schimbarea treptelor, și-a trecut mâinile peste volanul îmbrăcat în piele, a apăsat accelerația și a pornit ca din tun.

Totul a avut loc pe albia secată a lacului Alvord din Oregon, acolo unde niciun obstacol nu a pus în pericol șoferul orb și fiul copilot.

Bart Hickey a atins viteza de 200 km/h la volanul unui Mercedes-AMG GT R, un supercar dezvoltat de compania constructoare de mașini de performanță, în “Iadul Verde” de la Nurburgring. Prezentat de Mercedes-AMG în iunie 2016, Mercedes-AMG GT R este pus în mișcare de un motor V8 de 4.0 litri, care producă 585 de cai putere. Sunt cifre care ajută mașina să ajungă la o viteză maximă de 318 km/h.

Adaugati comentariu