Range Rover trece iar la treabă, în cadrul unui test care, din nou, pare imposibil de dus la bun sfârșit. La scurt timp după ce mașina a reușit să parcurgă 99 de viraje și 999 de trepte până la Poarta Raiului din China, acum o ia la vale pe o pistă de schi plină de zăpadă, gheață, noroi și pietre. Cu toată viteza la vale!

Pilotul britanic Ben Collins, cu experiență în Formula 3 și Indy în anii ’90, s-a urcat, de această dată la volan, pentru a face imposbilul. A trebuit să parcurgă aproape 15 kilometri de infern pe ceea ce se numește Inferno Mürren din Elveția. 2970 de metri este altitudinea din vârful muntelui. La coborâre, nu știi niciodată la ce să te aștepți. Terenul variază de la metru la metru, iar de la volan, ai impresia că te afli în picaj. Nu e pentru mașini. E pentru schiori nebuni. “Nu cred că o mașină poate face asta”, spun cei care au concurat pe acest traseu.

99 de viraje și 999 de trepte la bordul unui Range Rover Sport Plug-In Hybrid

“Secretul este să nu frânezi. Dacă ai frânat, ești pierdut”, este secretul supraviețuirii. Localnicii îl privesc ca pe o arătare pe pilotul curajos. N-au văzut așa ceva în viața lor, chiar dacă trăiesc de zeci de ani pe munte.

Dacă Ben Collins vi se pare cunoscut, aveți dreptate. A fost unul dintre cei care s-au ascuns sub casca lui Stig la Top Gear.