Motivul incredibil pentru care japonezii închiriază mașini

ride sharing

Serviciile de închirieri auto și car-sharing sunt în creștere în Japonia. Dar cei care le închiriază nu le folosesc doar pentru a ajunge la destinație. Motivul pentru care plătesc pentru aceste mașini este unul incredibil.

De ce ai închiria o mașină? De ce ai apela la un serviciu de ride-sharing? Răspunsul este simplu. Pentru a avea un mijloc de transport care să te ajute să te deplasezi din punctul A în punctul B. Ei bine, în Japonia, există și un alte motive.

Peste 50 de mașini Ferrari distruse de taifun în Japonia

În Țara Soarelui Răsare, mai multe persoane plătesc pentru o mașină pentru a dormi sau pentru a mânca în ea, arată un sondaj desfășurat recent de două companii din domeniul închirierilor auto și serviciilor de ride-sharing. Companiile au descoperit că mai multe vehicule din flota lor au fost folosite în moduri neconvenționale.

Astfel, un bărbat în vârstă de 31 de ani a povestit că nu avea unde să își mănânce prânzul cumpărat dintr-un magazin și a ales o mașină a unei companii de ride-sharing. Și nu a fost un eveniment singular. “Uneori mai dorm în mașini, costă doar câteva sute de yeni (câțiva dolari).”

În Japonia, cei care apelează la ride-sharing plătesc aproximativ 400 de yeni (circa 4 dolari) pentru 30 de minute. Plata se face prin intermediul unei aplicații descărcate pe telefonul mobil.

Se caută femei! Japonia recurge la femei-inginer în industria auto

Sondajul arată că unii apelează la astfel de vehicule pentru a-și încărca în ele dispozitivele mobile (telefoane, tablete, laptop-uri) sau pentru a avea liniște pentru un apel important. Mai mult, aceștia urcă la bordul vehiculelor pentru a urmări un program TV și pentru a-și schimba hainele. Răspunsul unei alte persoane i-a amuzat pe cei care au verificat formularele completate de participanții la sondaj: “În aceste mașini îmi las bagajele când intru într-un magazin.”

Companiile de ride-sharing le recomandă clienților neobișnuiți să nu folosească mașinile pentru alte scopuri decât deplasare și, atunci când staționează, să oprească motorul pentru ca mașina să nu producă emisii poluante.

Adaugati comentariu